Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 12 /16:17

SOHR: per Izraelio antskrydžius Sirijoje žuvo karys ir du proiranietiški kovotojai

Per Izraelio antskrydžius, nukreiptus į ginklų sandėlį Sirijoje, sekmadienį žuvo sirų karys ir du proiranietiški kovotojai, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.
Izraelio naikintuvas F-16s
Izraelio naikintuvas F-16s / wikimedia.org nuotr.

„Izraelio smūgiai buvo nukreipti į proiranietiškoms pajėgoms priklausantį ginklų sandėlį, esantį tarp Tartuso ir Chamos provincijų“, – sakė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Jis pridūrė, kad taip pat taikytasi į oro gynybos poziciją.

„Žuvusiųjų skaičius išaugo iki trijų“, – sakė SOHR ir pranešė, kad, be dviejų proiranietiškų kovotojų, žuvo sirų karininkas, o dar du kariai buvo sužeisti.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA, remdamasi kariniu šaltiniu, pranešė, kad „apie 7 val. 15 min. (vietos, 6 val. 15 min. Lietuvos laiku) priešas Izraelis surengė oro ataką, paleisdamas raketas iš šiaurės Libano krypties į taikinius Tartuso ir Chamos apylinkėse“.

SANA nenurodė konkretaus taikinio, bet teigė, kad per ataką „buvo sužeisti trys kariai ir padaryta materialinių nuostolių“, ir pridūrė, kad Sirijos oro gynyba perėmė kai kurias raketas.

Izraelio kariuomenė teigė nekomentuojanti „užsienio žiniasklaidos pranešimų“.

Nuo 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis sudavė šimtus smūgių savo šiaurinei kaimynei, taikydamasis į vyriausybinių pajėgų, Irano remiamų sąjungininkų pajėgų ir Libano „Hezbollah“ kovotojų pozicijas.

Izraelio kariuomenė retai komentuoja atskirus smūgius prieš Siriją, tačiau ne kartą yra pažadėjusi tęsti oro kampaniją, kad užkirstų kelią savo nesutaikomam priešininkui Iranui stiprinti savo pozicijas.

Antradienį prieš aušrą Izraelio karo lėktuvai smogė Sirijos antro didžiausio Alepo miesto oro uostui, kur padaryta reikšmingos žalos ir nutrūko visi skrydžiai. SOHR pranešė, kad ten žuvo trys žmonės.

Vasario 19 dieną per Izraelio antskrydį Damasko rajone, kuriame įsikūrusios valstybės saugumo agentūros, žuvo 15 žmonių, teigia karo stebėtojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito