Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SOHR: per tikėtiną Izraelio oro smūgį žuvo 6 sirų kovotojai

Per tikėtiną Izraelio oro smūgį Sirijos rytinėje Deir Ezoro provincijoje netoli sienos su Iraku žuvo šeši proiranietiški kovotojai, pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Sirija

Atskirai Sirijos gynybos ministerija pranešė, kad per Izraelio smūgį į kariuomenės pozicijas kitoje provincijos vietoje vėlų pirmadienį buvo sužeisti du kariai.

Pirmadienio vakarą „šeši proiranietiški kovotojai žuvo per tikėtiną Izraelio smūgį“, pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Izraelio smūgiai buvo nukreipti į „tris objektus, priklausančius Irano remiamoms grupuotėms“ netoli Abu Kamalio Irako pasienyje, teigė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija.

Su Irano revoliucine gvardija susijusios sukarintos pajėgos aktyviai veikia visoje Sirijoje, ypač prie sienos su Iraku.

Per daugiau nei dešimtmetį trunkantį konfliktą Sirijoje kaimyninis Izraelis surengė šimtus antskrydžių jos teritorijoje, taikydamasis į Irano remiamas pajėgas ir „Hezbollah“ kovotojus bei Sirijos kariuomenės pozicijas.

Sirijos gynybos ministerija pranešė, kad pirmadienį prieš pat vidurnaktį vietos (ir Lietuvos) laiku per Izraelio aviacijos smūgį netoli Deir Ezoro buvo sužeisti du kariai.

„Izraelio priešas iš oro smogė kai kurioms mūsų ginkluotųjų pajėgų pozicijoms netoli Deir Ezoro“, ir sužeidė du karius, sakoma ministerijos pranešime.

Izraelis retai komentuoja savo smūgius Sirijoje, bet ne kartą sakė, kad neleis savo nesutaikomam priešininkui Iranui sustiprinti savo pozicijas karo draskomoje šalyje.

Praėjusį mėnesį per Izraelio antskrydžius Sirijos vakarinėje pakrantėje žuvo du kariai, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kovą per JAV antskrydžius prieš su Iranu susijusias pajėgas Sirijoje žuvo 19 žmonių, įskaitant Irano remiamus kovotojus ir sirų karius, pranešė SOHR.

Sirijos pilietinis karas prasidėjo 2011 metais, kai vyriausybės pajėgos žiauriai nuslopino prodemokratinius protestus ir nuo to laiko žuvo daugiau kaip pusė milijono žmonių.

Jis greitai peraugo į platesnį konfliktą, į kurį įsitraukė džihadistai ir užsienio jėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito