Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 26 /17:54

SOHR: po Izraelio smūgių Damasko oro uostas vėl neveikia

Po Izraelio aviacijos smūgių sekmadienį, praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo atnaujinti skrydžiai, vėl neveikė Damasko oro uostas, pranešė karo stebėtojas.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Praėjusį mėnesį įvyko panaši ataka.

„Sekmadienio popietę Izraelio karo lėktuvai surengė naują reidą prieš Damasko tarptautinį oro uostą (...) ir vėl nutraukė jo veiklą“, – pranešė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR). 

SOHR teigimu, reidas buvo nukreiptas į kilimo ir tūpimo takus. Sprogimo garsas girdėjosi kitoje sostinės vietoje esančiame kariniame oro uoste.

Nuo 2011 metais prasidėjusio pilietinio karo Sirijoje Izraelis surengė šimtus antskrydžių savo šiaurinės kaimynės teritorijoje, daugiausia taikydamasis į Libano grupuotės „Hezbollah“ kovotojus ir kitas Irano remiamas pajėgas, taip pat į Sirijos kariuomenės pozicijas.

Tačiau spalio 7 dieną prasidėjus Izraelio ir „Hamas“, „Hezbollah“ sąjungininkės, karui, Izraelis suintensyvino išpuolius, o spalio 12 ir spalio 22 dieną atakavo Damasko oro uostą ir šiaurėje esantį Alepo oro uostą. Po smūgių abu objektai nustojo veikti.

Du bilietų pardavimo punktai, įsikūrę sostinėje, naujienų agentūrai AFP pranešė, kad sekmadienį skrydžiai iš Damasko buvo atnaujinti. Apie tai pranešė ir vietos žiniasklaida.

Pareigūnai dar nepateikė oficialaus pranešimo.

Po spalio 22-osios smūgių skrydžiai buvo nukreipti į Latakijos oro uostą.

Izraelis retai komentuoja atskirus antskrydžius kaimyninėje šalyje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis Iranui, kuris remia prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) vyriausybę,  įsitvirtinti šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito