Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 08 /10:37

SOHR: Sirijoje per bepiločio orlaivio smūgį žuvo keturi žmonės

Per bepiločio orlaivio smūgį Irano remiamų grupuočių kontroliuojamoje teritorijoje Sirijos rytuose trečiadienį žuvo keturi žmonės, pranešė karą stebinti organizacija.
Sirija
Sirija / „AFP“/„Scanpix“

„Keturi žmonės žuvo ir aštuoni buvo sužeisti per bepiločio smūgį netoli ginklų gamyklos, priklausančios Irano remiamoms grupuotėms, ir šalia sunkvežimio su ginklais“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Nėra pranešama, kas surengė smūgį rytiniame Deir ez Zoro mieste.

Jis buvo nukreiptas į miesto dalį, kurioje gyvena aukščiausio rango Irano vadai bei svarbūs Libano šiitų judėjimo „Hezbollah“ pareigūnai, taip pat ligoninė, kurioje gydomi cholera sergantys pacientai, sakė R. Abdel Rahmanas.

Į pietus ir vakarus nuo Eufrato upės, tekančios per Deir ez Zoro provinciją, veikia su Sirijos vyriausybe susijusios proiranietiškos grupuotės, įskaitant „Hezbollah“.

Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad tame pačiame rajone sprogo, pasak vienos agentūros, teroristų padėta sausumos mina, kuri pareikalavo aukų.

„Deir ez Zoro miesto Hamidijos rajone sprogus teroristų padėtai sausumos minai, žuvo ir buvo sužeisti keli piliečiai“, – nurodė valstybinė naujienų agentūra SANA.

Trečiadienio išpuolis buvo surengtas po to, kai sausio 30-ąją per kelis neišaiškintus dronų smūgius, nukreiptus prieš įtariamą Irano ginklų konvojų šioje provincijoje, žuvo 11 žmonių, įskaitant Irano atžvilgiu palankiai nusiteikusį vadą, tuo metu teigė SOHR.

Konfliktas Sirijoje 2011 metais prasidėjo žiauriomis represijomis prieš taikius protestus ir paaštrėjo tiek, kad į jį įsitraukė užsienio jėgos ir džihadistai.

Per karą žuvo beveik pusė milijono žmonių, o maždaug pusė iki karo Sirijoje gyvenusių žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito