Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SOHR: Sirijos sukilėlių bastione per smūgius žuvo 7 civiliai

Sirijos kariuomenei bombarduojant paskutinį svarbų šalies sukilėlių bastioną sekmadienį žuvo septyni civiliai gyventojai, o dar šeši buvo sužeisti, pranešė karo stebėtojas.
Azalden Idlib / INA Photo Agency via www.imago-images.de / imago images/INA Photo Agency
Azalden Idlib / INA Photo Agency via www.imago-images.de / imago images/INA Photo Agency

„Režimo pajėgos įvykdė žudynes, tiesiogiai taikydamosi į gyvenamuosius rajonus, naudodamos artilerijos sviedinius ir raketų paleidimo įrenginius Darat Izoje, Alepo provincijoje“, –  teigė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), turinti platų šaltinių tinklą Sirijoje.

„Mažiausiai penki civiliai žuvo Darat Izoje ir dar du civiliai toje pačioje provincijoje esančiame Abzimu miestelyje“, – pridūrė ji.

Anksčiau Latakijos provincijos šiaurėje grupuotė „Hayat Tahrir al-Sham“ (HTS), kuriai vadovauja buvęs „al Qaeda“ padalinys Sirijoje, nužudė penkis karius, teigė SOHR.

Ji teigė, kad HTS ataka buvo atsakas į tai, kad anksčiau sekmadienį per Sirijos kariuomenės bombardavimus Idlibo gyvenamuosiuose rajonuose buvo sužeista 14 civilių.

HTS kontroliuoja Idlibo provinciją ir dalį kaimyninių Alepo, Chamos ir Latakijos provincijų.

Damaskas, Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga HTS laiko teroristine grupuote.

HTS reguliariai susiremia su Sirijos ir sąjungininkės Rusijos pajėgomis.

HTS yra pagrindinė Šiaurės vakarų Sirijoje veikianti sukilėlių organizacija, tačiau yra ir kitų grupuočių, kai kurias remia Turkija, ir pastarosiomis savaitėmis vyko įnirtingi susirėmimai.

Lapkričio pabaigoje per Sirijos vyriausybės bombardavimą Idlibo provincijoje žuvo devyni civiliai gyventojai, įskaitant šešis vaikus, kurie rinko alyvuoges, pranešė SOHR.

Pilietinis karas Sirijoje prasidėjo po to, kai 2011 metais prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) numalšino taikius antivyriausybinius protestus.

Po 2020 metų kovą vykusio vyriausybės puolimo Idlibe buvo paskelbtos paliaubos, kurioms tarpininkavo Rusija ir Turkija, tačiau jos ne kartą buvo pažeistos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito