Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokiruojantis vaizdas: rusai liko gyvi po ukrainiečių puolimo, bet žuvo nuo saviškių ugnies

Rusai apšaudė savo karius, kurie bandė pasiduoti kaip karo belaisviai. Dienraštis „Bild“ gavo filmuotą medžiagą iš Donbaso, kurioje matyti tikrasis Rusijos kariuomenės požiūris į savo karius.

Kaip pažymima leidinyje, kalbama apie incidentą, įvykusį netoli Ukrainos Kostiantynivkos miesto. Praėjusį savaitgalį nufilmuotame vaizdo įraše užfiksuotas dar vienas rusų „kamikadzių puolimas“, per kurį ukrainiečių pusė sunaikino tris šarvuočius, o dauguma iš maždaug 20 rusų, lydėjusių šarvuočius, žuvo.

Po to septyni rusai, kuriems pavyko išlikti gyviems, nusprendė susisiekti su Ukrainos kariuomene ir pasiduoti, tam panaudodami ukrainiečių droną. Šį sprendimą Rusijos kariškiai, matyt, suprato kaip dezertyravimą.

Rusijos kariuomenė apšaudė savo karius. Vienas po kito sviediniai sprogo aplink septynis žmones, kurie pėsčiomis bandė pasiekti ukrainiečių pozicijas. Pirmieji trys sviediniai į grupę nepataikė, tačiau ketvirtasis sprogo už kelių metrų nuo bėgančių vyrų.

Žuvo mažiausiai du Rusijos kariškiai. Apie kitų keturių likimą nieko nežinoma. Vienas kariškis liko gyvas ir toliau judėjo Ukrainos pozicijų link. Leidinio karinis apžvalgininkas Julianas Röpcke rašo:

„V.Putinui ir jo režimui žmonių gyvybės nieko nereiškia, nesvarbu, ar tai būtų rusai, ar ukrainiečiai, ar kas nors kitas.“

15min primena, kad neseniai paaiškėjo, kad Donecko srities Bachmuto mieste rusai kartas nuo karto apšaudo savo „bendražygių“ pozicijas. Vėliau pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip rusų tankas apšaudo saviškius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas