Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Speigas sukaustė Šiaurės Afrikoje esantį Alžyrą: nuo šalčio mirė 44 žmonės

Per pastarąją savaitę neįprastai šalti orai Šiaurės Afrikoje esančiame Alžyre pasiglemžė mažiausiai 44 žmonių gyvybes. Tai sukėlė didžiulį šalies piliečių ir žiniasklaidos pasipiktinimą – kritikos akmenys mesti į valdžios, nesugebėjusios tinkamai reaguoti į avarinę situaciją, daržą, rašo naujienų agentūra AFP.
Alžyrą sukaustė netikėtas sniegas
Alžyrą sukaustė netikėtas sniegas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

30 žmonių žuvo autoįvykiuose, įvykusiuose dėl neįprastų oro sąlygų, 14 žmonių užduso nuo nekokybiškų patalpų šildymo įrenginių.

„Kur mūsų ponai ministrai?“ – šaukė populiaraus Alžyro laikraščio „Ecchourouk“ antraštė. Straipsnyje šalies politikai kaltinami besirūpinantys vien tik gegužę įvyksiančiais rinkimais ir visiškai ignoruojantys netikėtai šaltų orų užkluptų šalies gyventojų nelaimes.

„Šalyje katastrofa, o atsako jai – jokio, – šią savaitę rašė kitas šalies laikraštis „El-Khabar“. – Ko delsia valdžia ir nepaskelbia nepaprastosios padėties?“ Šie laikraščio svarstymai pagrįsti – netikėtas šaltis užklupo 20 iš 48 šalies regionų.

Spaudoje itin kritikuojamas staigus maisto kainų šuolis. Akivaizdžiai išaugo ir dujų balionų, kuriuos alžyriečiai naudoja savo būstų sušildymui, kainos. Jos padidėjo net šešis kartus. Kai kurios duonos kepyklos buvo priverstos užsidaryti, nes masiškai pritrūko miltų. Šalies šiaurės rytuose jaučiamas kuro ir vaistų stygius.

Dėl iškritusio didžiulio kiekio sniego Alžyre uždaryta 80 proc. kelių, nepaisant šalies kariuomenės pastangų juos nuvalyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas