Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sprogimai Luhanske: įtariama, kad HIMARS pataikė į oro gynybos bazę

Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamame Luhansko mieste trečiadienio naktį mieste girdėjosi sprogimai ir kilo gaisrai. Rusijos valstybinė žiniasklaida ir separatistų atstovai teigia, kad tai įvyko dėl Ukrainos raketų smūgio į mieste esančius objektus. Ukrainos vadovybė kol kas to nekomentavo, skelbia radijo stotis „Svoboda“.
Sprogimai Luhanske
Sprogimai Luhanske / Stop kadras iš video

TAIP PAT SKAITYKITE: Sprogimų banga: kaip ir kodėl Rusijos kariuomenės užnugaryje pradėti naikinti ginklų sandėliai?

Luhanskas yra už daugiau nei 70 km nuo fronto linijos, t. y. už smogiamosios artilerijos ir daugumos pabūklų taikinio ribų. Rusijos žiniasklaida teigia, kad smūgiai miestui buvo suduoti iš JAV daugkartinio paleidimo raketų sistemos HIMARS, taip pat pranešama apie raketą „Tochka-U“. Separatistų atstovas spaudai sakė, kad masinis smūgis buvo nukreiptas į karinį oro gynybos dalinį Luhanske. Teigiama, kad kai kurios raketos buvo numuštos. Buvęs separatistų vadas Igoris Strelkovas (Girkinas) teigia, kad bazė buvo „sunaikinta“.

Apie smūgius Luhanskui pranešama jau antrą dieną iš eilės. Internete pasirodė vaizdo įrašų su tariamais smūgių padariniais, kuriuose matyti sprogimai ir ugnies pašvaistės. Apie nukentėjusiuosius nepranešta.

Pastarosiomis savaitėmis Ukrainos kariuomenė daug intensyviau nei anksčiau pradėjo smūgius prieš objektus už fronto linijos. Jie taikosi į šaudmenų sandėlius ir kitus karinius objektus.

VIDEO: Chersone nuaidėjo galingi sprogimai – ukrainiečiai smogė Rusijos kariams ir jų šaudmenų sandėliui

Vienas iš galingiausių smūgių pirmadienio vakarą buvo suduotas Naujojoje Kachovkoje Chersono srityje. Rusijos kontroliuojama vietos administracija teigė, kad žuvo septyni žmonės ir padaryta didelė žala.

Oficialiai Ukrainos kariuomenė nekomentuoja konkrečių smūgių, tačiau pripažįsta, kad tokie smūgiai vykdomi. Ekspertai ir objektyvūs duomenys rodo, kad daugelis iš jų vykdomi naudojant neseniai pristatytas HIMARS sistemas. Ukrainos žiniasklaidos šaltiniai ir daugybė tinklaraštininkų pranešė, kad per smūgius žuvo aukšto rango Rusijos kariškiai.

Trečiadienio naktį Rusijos pajėgos raketomis apšaudė Kramatorską ir Kostantynivką Donecko srityje ir Nikopolį Dniepropetrovsko srities pietuose. Charkivas taip pat toliau apšaudomas. Yra žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų.

VIDEO: Rusijos pajėgos sudavė smūgį gyvenamajam pastatui – gelbėtojai iš po nuolaužų traukė gyventojus

Didžiosios Britanijos karinės žvalgybos duomenimis, ateinančią savaitę Rusija daugiausia dėmesio skirs bandymams žengti link Slovjansko ir Kramatorsko – miestų Donecko srities šiaurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas