Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 12 /12:54

Sraigtasparnis įsirėžė į Australijos viešbučio stogą, pilotas negyvas

Pirmadienį Australijos šiauriniame turistiniame Kernso mieste į viešbučio „Hilton“ stogą įsirėžė neleistiną skrydį atlikęs sraigtasparnis. Jo pilotas žuvo, o dėl kilusio gaisro šimtai svečių buvo priversti evakuotis, skelbia naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi valdžios institucijomis.
Į viešbučio stogą Australijoje rėžėsi sraigtasparnis
Į viešbučio stogą Australijoje rėžėsi sraigtasparnis / Kadras iš vaizdo įrašo

Pasak Kvinslendo valstijos policijos pranešimo, gelbėtojų komandos buvo iškviestos apie 2 val. nakties vietos laiku (sekmadienį apie 19 val. Lietuvos laiku) po to, kai dvimotoris sraigtasparnis rėžėsi į viešbučio stogą, nuo kurio užsidegė dalis pastato ir prasidėjo evakuacija.

Priduriama, kad dvi sraigtasparnio rotoriaus mentės nulėkė, o viena nusileido į viešbučio baseiną.

Nurodoma, kad sraigtasparnis buvo paimtas iš angaro Kernso oro uoste „nesankcionuotam skrydžiui“, tačiau išsamesnės informacijos nepateikė. Kol kas nenustatytos tapatybės pilotas, kuris skrido vienas, buvo pripažintas žuvusiu įvykio vietoje.

„AFP“/„Scanpix“/Į viešbučio stogą Australijoje rėžėsi sraigtasparnis
„AFP“/„Scanpix“/Į viešbučio stogą Australijoje rėžėsi sraigtasparnis

Policijos teigimu, skrydis buvo pavienis incidentas ir grėsmės visuomenės saugumui nebuvo. Priduriama, kad piloto ketinimai nėra žinomi, kaip ir tai, kokiu būdu orlaivis buvo pagrobtas.

Australijos transporto saugos biuro komisaras Angusas Mitchellas nurodė, kad skrydžio sąlygos avarijos metu buvo sudėtingos: matomumas buvo prastas, tikriausiai lijo.

Nelaimė įvyko „Hilton“ tinklo viešbutyje „Double Tree“ Kernse, kuris yra pirmoji stotelė vykstantiems į Didįjį barjerinį rifą.

Viešbučio registratūros darbuotojai pridūrė, kad 17.30 val. (pirmadienį 10.30 val. Lietuvos laiku) viešbutis vis dar buvo uždarytas, o svečiai perkelti kitur.

Du viešbučio svečiai, 80-ies metų vyras ir 70-ies metų moteris, kurie buvo apsistoję kambaryje netoli avarijos vietos, dėl apsinuodijimo dūmais buvo paguldyti į ligoninę, tačiau pirmadienį jau buvo iš jos išrašyti, pranešė valstybinis transliuotojas ABC.

Liudininkė Amanda Kay sakė, kad prieš avariją, kurią ji stebėjo iš netoliese esančio balkono, ją pažadino šuo asistentas.

„Buvo lengvasis sraigtasparnis, jis skrido labai žemai, – naujienų agentūrai AFP pasakojo ji. – Jis skrido labai padrikai. Pasigirdo didžiulis sprogimas, nes jis atsitrenkė į pastatą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas