Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Streiko kaina Islandijoje: gyventojai raginami pasirūpinti atsargomis

Islandijoje prasidėjo naftos produktų gabentojų streikas, kilęs nesusitarus dėl atlyginimų. Manoma, kad saloje gyvenimas apsunks jau po paros.
Reikjavikas
Reikjavikas / „Scanpix“/AP nuotr.

Dėl atlyginimų su darbdaviais nesutariantys Islandijos naftos produktus gabenančių sunkvežimių vairuotojai trečiadienio vidudienį pradėjo streiką. Apie tai informuoti islandai šią savaitę skuba pasirūpinti degalais.

Kainos kelioms valandoms šoktelėjo iki 999 kronų už litrą benzino (6,5 euro), kai įprasta kaina būna apie 302 kronos už litrą benzino (1,96 euro) ir 312 kronų už litrą dyzelino (2,03 euro).

15min.lt nuotr./Degalų kainos Islandijoje
15min.lt nuotr./Degalų kainos Islandijoje

Nuotraukomis iš degalinių pasidalino Islandijos lietuviai.

Dėl atlyginimų nesutariantys vežėjai nuo trečiadienio ketina nebevežti degalų į degalines. Gyventojai buvo raginami pasirūpinti degalais iš anksto, antplūdžio sulaukusios kai kurios degalinės gerokai pakoregavo kainas.

15min.lt nuotr./Švieslentė degalinėje Islandijoje
15min.lt nuotr./Švieslentė degalinėje Islandijoje

Didžiausias iššūkis vis tik tenka valstybiniam sektoriui: kaip užtikrinti reikiamą kiekį atsargų ugniagesiams, medikams ir policijos pareigūnams, kol vežėjai streikuos. Bandoma susitarti, kad šios visuomenei reikalingos tarnybos turėtų išimtis ir joms degalai būtų parūpinti išimties tvarka.

Trečiadienį profesinės sąjungos, darbdaviai ir valstybės įpareigotas derybininkas bandė susitarti, tačiau rezultato nepasiekta. Streikas prasidėjo. Vos paskelbus streiką viena po kitos ėmė užsidaryti degalinės.

Dabar nerimaujama, kad gyvenimas saloje gali komplikuotis ir apims visas sritis. Kai kurių ekspertų manymu, gyvenimas komplikuosis jau ketvirtadienį.

Baiminamasi, kad saloje, kur aktyviai veikia profesinės sąjungos, gali prie streiko jungtis ir parduotuvių, viešbučių darbuotojai.

Islandijos naujienų portalas MBL.is trečiadienio vakarą informavo, kad prie derybų stalo nepavyko susitarti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas