Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stulbinantys naujojo Filipinų lyderio pasisakymai: „Popiežiau, kekšės sūnau, keliauk namo“

Filipinų prezidento rinkimų favoritas Rodrigo Duterte hipnotizavo savo gerbėjus ir kėlė įtūžį kritikams savo netašytomis necenzūrinėmis kalbomis ir grasinimais žudyti nusikaltėlius per audringą politinę kampaniją.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Filipinai

Pateikiame penkis labiausiai provokuojančius pareiškimus, išsakytus ilgamečio pietinio Davao miesto mero, kuris yra žinomas kaip „Baudėjas“ arba Filipinų „Purvinasis Haris“.

„Pokštas“ apie išprievartavimą

„Jie (kaliniai) išžagino visas moteris. Ten buvo ta australė misionierė. Kai jie (saugumo pajėgos) juos likvidavo, pamačiau jos veidą ir pagalvojau: Kekšės vaikas. Kaip gaila. Jie ją išprievartavo, jie visi laukė eilėje. Buvau įtūžęs, kad jis buvo išžaginta, bet ji buvo tokia graži... Pagalvojau, kad meras turėjo būti pirmas“, – R.Duterte sakė balandį vykusiame kampanijos renginyje, komentuodamas 1989 metais viename Davao kalėjime kilusias kruvinas riaušes.

„Popiežiau, keliauk namo“

„Iš viešbučio į oro uostą važiavom penkias valandas. Paklausiau, kas atvyksta. Jie pasakė, kad popiežius. Norėjau jam paskambinti. „Popiežiau, kekšės sūnau, keliauk namo. Nebesilankyk čia“, – R.Duterte lapkritį dalijosi savo įspūdžiais apie incidentą, kai įstrigo Manilos eismo spūstyse per popiežiaus Pranciškaus vizitą Filipinuose 2015-ųjų sausį.

„Žuvys nusipenės“

„Nenoriu įvykdyti nusikaltimo, bet jeigu Dievas mane netyčia atvestų (į prezidento postą) – saugokitės. Tūkstantis (neva jo nužudytų nusikaltėlių) taps 100 tūkstančių. Tada žuvys Manilos įlankoje nusipenės. Aš ten suversiu jų lavonus“, – R.Duterte sakė duodamas interviu pernai birželį, kalbėdamas apie savo planus kovoti su nusikalstamumu ir masiškai žudyti įtariamus nusikaltėlius.

„Užmirškit žmogaus teises“

„Užmirškit žmogaus teises. Jeigu pateksiu į prezidentūrą, darysiu tą patį, ką dariau būdamas meru. Narkotikų prekeiviai, plėšikai ir veltėdžiai, geriau išsinešdinkit. Nes būdamas meras aš jus žudysiu“, – kandidatas kalbėjo apie savo požiūrį į žmogaus teises per paskutinį rinkimų kampanijos mitingą praeitą šeštadienį.

„Viagra“

„Gyvenau atskirai nuo žmonos. Aš ne impotentas. Ką turiu daryti? Leisti tam daiktui amžinai kabėti? Kai išgeriu „Viagros“, jis atsistoja“, – R.Duterte sakė balandį, sakydamas kalbą vienai stambiai verslo grupei ir gindamas savo įgytą mergišiaus reputaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito