Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunerimo dėl visų pamėgtos pasakos: „Tai netinkamo seksualinio elgesio pavyzdys“

Britė, šešerių metų berniuko motina, paprašė pašalinti „Miegančiąją gražuolę“ iš jaunesniųjų klasių mokinių programos savo sūnaus pradinėje mokykloje, nes ji esą skatina „netinkamą“ seksualinį elgesį.
Knyga „Miegančioji gražuolė“
Knyga „Miegančioji gražuolė“ / „Twitter“ nuotr.

Kaip skelbia telegraph.co.uk, Sarah Hall, gyvenanti Nortumberlande, netoli Niukastlo, kai jos sūnus parsinešė namo vaikams skirtą pasaką, susimąstė apie tai, ar ši pasaka gali būti skaitoma mažiems vaikams, nes esą skatina netinkamai elgtis su moterimis.

Dviejų vaikų mama sako, kad jai nerimą sukėlė Charles'io Perrault pasakos epizodas – princas pabučiuoja miegančiąją gražuolę tam, kad ji atsibustų iš miego.

Ji mano, kad istorija neturėtų būti visiškai pašalinta iš mokymo plano, tačiau galėtų būti naudojama pradėti pokalbiui su kiek vyresniais vaikais apie tai, ar galima prieš moters valią taip elgtis.

„Manau, kad pasakoje rodomas prastas seksualinio elgesio pavyzdys ir nepaisoma to, ar moteris sutinka būti pabučiuota. Kyla klausimų, ar tai vis dar aktualu, ar tinkama?“ – teigia ji.

Moters nuomone, ši pasaka būtų tinkama pradėti diskusijai su vyresniais mokiniais, su kuriais būtų galima kalbėti apie tai, kaip princesė jausis, ar nereikia jos leidimo ją pabučiuoti.

„Bet aš tikrai sunerimusi dėl mažesnių vaikų ir abejočiau, ar tai tinkama medžiaga“, – sako ji.

Pasakoje pasakojama, kad, kai princas pabučiuoja miegančiąją gražuolę, ji pabunda iš užburto miego.

Moteris sako, kad į tai atkreipti dėmesį ją paskatino seksualinio priekabiavimo skandalas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ ji parašė apie knygą, kurią jos sūnus parsinešė namo panaudodama grotažymę #MeToo, su kuria tūkstančiai moterų ir vyrų dalijasi seksualinio priekabiavimo patirtimis dėl Harvey Weinsteino skandalo.

Motina susisiekė su mokykla, prašydama, kad ši knyga būtų išbraukta iš mokyklinės programos jaunesniems moksleiviams.

„Šiuolaikinėje visuomenėje tai nepriimtina. Mano sūnui tik šešeri, jis sugeria viską, ką mato, ir aš negaliu pradėti konstruktyvaus pokalbio šia tema su juo“, – teigė motina.

Jei patyrėte seksualinį priekabiavimą darbovietėje, švietimo įstaigoje, bandydami įsidarbinti ar kitais atvejais, kreipkitės į Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybą: užpildykite elektroninę skundo formą arba susisiekite tel. 8 5 272 7719 ar el. paštu lygybe@lygybe.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas