Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Superturtuoliai klesti ir klestės. Kodėl maniau, kad galime jų atsikratyti?

Praėjusią savaitę perskaičiau apie naująją Jeffo Bezoso jachtą ir pamažu ėmiau suprasti, kokia buvo viena didžiausių mano, kaip eksperto, klaidų.
Jeffas Bezosas
Jeffas Bezosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gali pasirodyti, kad kiek per stipriai sureagavau į tokią marinistinę naujieną, tačiau, kaip pranešė „Bloomberg“, J.Bezoso jachta anaiptol nėra įprastas laivas.

Ji yra vadinamoji „superjachta“ – 127 metrų tristiebis burlaivis, kuris galėtų būti viena didžiausių kada nors sukonstruotų tokio tipo jachtų, jei ne ilgio, tai bent moralinio lengvabūdiškumo požiūriu.

Anot „Bloomberg“, milijardierių klestėjimo laikais tokių gigantiškų jachtų rinka tiesiog ūžia. Sužinojus vieną detalę, man visiškai atvipo žandikaulis – žinodami, kad „Amazon“ įkūrėjo jachta kainavo daugiau nei 500 milijonų dolerių, turbūt pamanytumėt, kad ji bus aprūpinta viskuo, kas pridera tokiai prabangiai transporto priemonei.

Ne – joje nėra sraigtasparnių pakilimo aikštelės, kurios nebuvo galima įtalpinti, nes trukdė milžiniškos šios jachtos burės.

J.Bezoso partnerė Lauren Sanchez yra sraigtasparnio pilotė, tad kaip gi ji patektų į didįjį laivą? Turtingiausiam pasaulio žmogui atsakymas atrodė akivaizdus – dar vienas laivas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas