Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Susirėmimų palestiniečių pabėgėlių stovykloje Libane aukų skaičius išaugo iki 9

Libano pietuose esančioje palestiniečių pabėgėlių stovykloje pirmadienį jau trečią dieną tęsėsi susirėmimai tarp palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso judėjimo „Fatah“ narių ir islamistų.
Palestinos „Fatah“ kovotojai Libane
Palestinos „Fatah“ kovotojai Libane / „AP“/„Scanpix“

Pasak pareigūnų, per susirėmimus jau žuvo devyni žmonės.

Libano kariuomenės atstovas spaudai patvirtino naujausius duomenis apie aukas stovykloje „Ain al Helweh“. Du už stovyklos ribų dislokuoti kariai buvo lengvai sužeisti, sakė pulkininkas Fadi Abou Eidas.

Nepaisant Libano partijų ir kai kurių palestiniečių grupuočių bandymų tarpininkauti nutraukiant ugnį, šaudymas ir artilerijos ugnis stovykloje nesiliauja iki šiol, sakė Adnanas Rifai, liaudies komiteto, kuris yra stovyklos valdymo organas, narys.

Libano kariuomenė turi patikros punktą prie stovyklos ir paprastai į pačią stovyklą, kurią kontroliuoja palestiniečių grupuotės, nežengia.

Pasak kito palestiniečio, susirėmimai prasidėjo po to, kai islamistų kovotojai nušovė „Fatah“ generolą Ashrafą al Armouchi ir tris jį lydėjusius asmenis, jiems einant per automobilių stovėjimo aikštelę. Pareigūnas kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, nes nebuvo įgaliotas bendrauti su žiniasklaida.

Šeštadienį nežinomas ginkluotas vyras bandė nužudyti kovotoją Mahmoudą Khalilą, bet nušovė ne jį, o jo bendražygį.

Vėliau sekmadienį palestiniečių grupės bendrame pareiškime nurodė, kad per susitikimą Sidone, surengtą tarpininkaujant Libano šiitų judėjimui „Amal“ ir kovotojų grupuotei „Hezbollah“, buvo susitarta dėl ugnies nutraukimo. Tačiau kovotojai paliaubų nesilaikė.

Kai kurie netoli stovyklos esančių Sidono rajonų gyventojai pabėgo iš savo namų, nes nuklydusios kulkos pataikė į pastatus, išdaužė langų bei parduotuvių vitrinų. Sidono ligoninė evakavo savo darbuotojus ir pacientus.

„Fatah“ pareiškime pasmerkė savo saugumo pareigūno nužudymą ir teigė, kad šis išpuolis yra „kruvino plano, nukreipto prieš mūsų stovyklų saugumą ir stabilumą“, dalis. Jis pažadėjo patraukti kaltininkus atsakomybėn.

Libano laikinasis ministras pirmininkas Najibas Mikati ir M.Abbasas sekmadienį paskelbė pareiškimus, kuriais pasmerkė smurtą.

Libano įstatymų leidėjas Osama Saadas, atstovaujantis Sidonui, kuriame įsikūrusi stovykla, naujienų agentūrai AP sakė, jog pareigūnai labai stengiasi surasti rimtus, veiksmingus, ilgalaikius ir stabilius padėties stovykloje sprendimus.

O.Saadas sakė, kad jis ir kiti Libano pareigūnai bei saugumo pajėgos pirmadienį susitiks su palestiniečių grupuotėmis ir sieks paliaubų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas