Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19

G.Landsbergis – kaktomušoje tarp Lenkijos ir Ukrainos: „Nebandė palaikyti“

Ukrainoje įvykęs prezidento Volodymyro Zelenskio, kitų valdžios atstovų bei Lietuvos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrų susitikimas nepraėjo taip sklandžiai, kaip po jo mėginta sakyti oficialiai. Taip jau kelias dienas skelbia Lenkijos žiniasklaida, tikindama, kad ministras Radoslawas Sikorskis buvo įsiutęs, nes esą V.Zelenskis blokuoja bandymus ekshumuoti Volynės žudynių aukų palaikus. Kritikos strėlės iš lenkų pusės sminga ir į Gabrielių Landsbergį.
V.Zelenskio, G.Landsbergio ir R.Sikorskio bei delegacijų susitikimas
V.Zelenskio, G.Landsbergio ir R.Sikorskio bei delegacijų susitikimas / Halynos Nudyshchuk nuotr.

Apie susikirtimą neužsiminė

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija penktadienį paskelbė pranešimą, kuriame teigta, kad „rugsėjo 13 dieną, su darbo vizitu lankydamasis Kyjive, Ukrainoje, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis kartu su Lenkijos kolega Radoslawu Sikorskiu susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu“.

„Privalome toliau dėti maksimalias pastangas, kad Vakarų partnerių karinė parama Ukrainą pasiektų kiek galima greičiau, taip pat – kad jos naudojimui būtų nuimti bet kokie apribojimai.

Ukrainos gynyba nuo agresorės Rusijos yra jos pamatinė teisė, įtvirtinta Jungtinių Tautų Chartijoje. Ji negali būti ribojama tuo, kokie ginklai ir kaip toli nuo Ukrainos sienų galėtų būti panaudoti“, – ministrą citavo BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas