Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 26

„Tai mėgstamiausias V.Putino „žaislas“: ekspertai paaiškino Kremliaus žingsnį dėl branduolinės doktrinos

Trečiadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Saugumo Tarybos posėdyje dėl branduolinio atgrasymo aptarė Rusijos branduolinės doktrinos pakeitimus. Atnaujintoje dokumento versijoje valstybės vadovas pasiūlė patikslinti, kad bet kurios nebranduolinės valstybės, kurią remia branduolinė galia, agresija turėtų būti laikoma jų bendru puolimu prieš Rusiją. 15min aiškinasi, ar ši įmantri formuluotė iš tikrųjų ką nors reiškia.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“

Naujosios taisyklės teoriškai leistų Rusijai panaudoti branduolinius ginklus prieš Ukrainą, jei Kyjivo pajėgos smogtų Rusijos teritorijai Vakarų perduotais tolimojo nuotolio ginklais.

Pasak V.Putino branduoliniai pajėgumai išlieka pagrindiniu Rusijos saugumo garantu, todėl branduolinė doktrina turi būti reguliariai atnaujinama, atsižvelgiant į karinės ir politinės padėties pokyčius.

„Matome, kad dabartinė karinė ir politinė padėtis dinamiškai keičiasi, ir mes privalome į tai atsižvelgti. Įskaitant naujų karinių grėsmių ir rizikos šaltinių Rusijai ir mūsų sąjungininkams atsiradimą.“

Naujienų svetainė „The Moscow Times“ paaiškino, kad viena iš naujovių bus Rusijos teisė agresijos prieš Baltarusiją atveju panaudoti branduolinį ginklą. Pasak V.Putino, visi aktualūs klausimai buvo suderinti su Baltarusijos vadovybe.

Visi branduolinės doktrinos pakeitimai buvo kruopščiai „sukalibruoti“ ir „proporcingi“ esamoms karinėms grėsmėms, pabrėžė Rusijos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas