Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tailando opozicijos lyderis sako sieksiantis sudaryti koaliciją

Tailando reformistų partijos „Move Forward Party“ (MFP) lyderis sekmadienį pareiškė, kad ketina sudaryti koaliciją su kita opozicine partija, rinkimų rezultatams parodžius, kad kariškių remiama vyriausybė patyrė skaudų pralaimėjimą.
Rinkimai Tailande
Rinkimai Tailande / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Tailandas

Pita Limjaroenratas sakė, kad susitarimas su „Pheu Thai“ partija „neabejotinai bus sudarytas“, nes šie du judėjimai dominavo suskaičiavus daugiau nei pusę sekmadienį vykusių rinkimų biuletenių.

Tailando opozicinės partijos pirmauja pagal dalinius rinkimų rezultatus

Dvi pagrindinės Tailando opozicinės partijos smarkiai išsiveržė į priekį, o kariškių remiama ministro pirmininko Prayuto Chan-O-Cha partija liko trečia, rodo sekmadienį paskelbti išankstiniai rinkimų rezultatai.

Rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsus iš kiek daugiau nei ketvirtadalio rinkimų apylinkių, radikali partija „Move Forward Party“ (MFP) surinko beveik du milijonus balsų, o „Pheu Thai“ – 1,8 milijono.

Skaičiai iš esmės atitinka priešrinkimines apklausas, kuriose buvo prognozuojama opozicijos sėkmė ir didelis Prayuto Chan-O-Cha pralaimėjimas.

„Pheu Thai“ yra naujausia milijardieriaus, buvusio premjero Thaksino Shinawatros įkurto politinio judėjimo, kuris du dešimtmečius dominavo Tailando rinkimuose, atmaina.

Tačiau MFP sparčiai augo, skatinama jaunimo protestų, kurie 2020 metais kilo Bankoke, reikalaujant demokratinių pokyčių ir neliečiamos Tailando monarchijos reformų.

Prayuto Chan-O-Cha partija „United Thai Nation“ liko trečioje vietoje su maždaug 700 000 balsų.

„Pheu Thai“ ir MFP vis dar laukia kova dėl valdžios perėmimo, nes ministrą pirmininką rinks ne tik 500 išrinktų parlamento narių, bet ir 250 senatorių, kuriuos išrinko paskutinė karinė chunta.

Nuo 1932 metų Tailande buvo įvykdyta keliolika perversmų, todėl baiminamasi, kad neaiškūs ar ginčytini rezultatai gali paskatinti naują karinę intervenciją arba gatvių protestus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas