Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 06

Taip gali tik Kremlius: prie kariuomenės prisijungti kviečiantys „tikri vyrai“ realybėje nėra tokie „kieti“

Kremlius visais įmanomai būdais stengiasi padidinti savo karių skaičių. Gynybos ministerija dabar paskelbė specialų klipą, skirtą verbuoti naujiems kariams. Šiame klipe kalbantys tariami kariai paaiškina, kas yra „tikri vyrai“ – tačiau paaiškėjo, kad šie kariai iš tiesų net nėra kariai.
Mobilizacija Rusijoje
Mobilizacija Rusijoje / Vida Press nuotr.

Naujas vaizdo įrašas, kuriame Rusijos piliečiai kviečiami pasirašyti karinės tarnybos sutartį, pasirodė tuo metu, kai realiai norinčių eiti į karą žmonių skaičius mažėja.

Naujų karių trūkumą rodo ir tai, kad Rusijos regionai vis didina vienkartinę kompensaciją už prisijungimą prie kariuomenės, o kai kurie šalies agresorės regionai premijas žada net ir tiems asmenims, kurie gali padėti surasti potencialius karius.

Liepos mėnesį V.Putinas taip pat padvigubino federalinę vienkartinę išmoką piliečiams, kurie pasirašo sutartį ir eina kariauti prieš Ukrainą.

Naujausio Rusijos gynybos ministerijos pritraukti naujų karių pastangų vaisius – propagandinis vaizdo įrašas, kuriame netrūksta ne tik sarkastiškų užuominų rusų vyrams, bet ir melo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?