Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:46

Taivane dėl artėjančio supertaifūno evakuota tūkstančiai gyventojų

Taivane antradienį buvo uždarytos mokyklos ir evakuota tūkstančiai žmonių salos pietuose, link jos artėjant supertaifūnui Krathon, kuris, kaip perspėja prezidentas, gali padaryti „katastrofiškos žalos“.
WALID BERRAZEG / AFP
WALID BERRAZEG / AFP

Taifūnas, kurio nešamo vėjo greitis siekia 55 m per sek., o vėjo gūsių greitis – 68 m per sek., trečiadienį pasieks sausumą netoli svarbaus Gaosiongo uostamiesčio.

Pietinėje ir rytinėje Taivano dalyje buvo uždarytos mokyklos ir biurai, o Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad atsargumo sumetimais iš pažeidžiamų teritorijų buvo evakuota daugiau kaip 7 800 žmonių.

Prezidentas Lai Ching-te įspėjo, kad taifūnas Krathon „neišvengiamai padarys katastrofišką žalą“.

„Taifūno Krathon kelias yra sąlyginai neįprastas, jis atslenka iš pietų ir pasitrauks rytuose. Todėl turime būti ypač budrūs“, – vyriausybės pasitarime teigė jis.

Atšaukta dešimtys tarptautinių ir vietinių skrydžių.

Gynybos ministerija pranešė, kad beveik 40 tūkst. karių yra pasirengę vykdyti pagalbos misijas.

Pietiniame Gaosiongo Renvu rajone kariai į maišus pylė smėlį ir dalijo juos prie rajono biuro laukiantiems gyventojams.

Biuro vadovas Wu Mao-shu sakė, kad „žmonės noriai ima smėlio maišus, padėsiančius apsaugoti jų namus. Iki vakar išdalijome apie 7 400, o šiandien – dar 1 100“.

Wu Mao-shu teigė, kad pareigūnai taip pat išvalė lietaus kanalizaciją šioje teritorijoje, kad nepasikartotų liepą per taifūną Gaemi kilę dideli potvyniai.

Taifūnas Gaemi buvo stipriausias taifūnas per pastaruosius aštuonerius metus. Per galingą stichiją žuvo mažiausiai 10 žmonių ir šimtai buvo sužeisti.

Nuo liepos iki spalio Taivane dažnai kyla atogrąžų audros, tačiau ekspertai teigia, kad dėl klimato kaitos jų intensyvumas didėja, todėl kyla smarkios liūtys, staigūs potvyniai ir stiprios audros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas