Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taivane nustatyta 240 naujų COVID-19 atvejų, steigiami nauji karantino centrai

Taivane per pastarąją parą nustatyti 240 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejų, taip pat mirė du anksčiau užsikrėtę pacientai, antradienį pranešė pareigūnai.
Žmonės per koronaviruso pandemiją Taibėjuje
Žmonės per koronaviruso pandemiją Taibėjuje / „Scanpix“/AP nuotr.

Palyginimui, pirmadienį buvo užfiksuota 333 COVID-19 atvejų, tačiau šalyje tęsiasi didžiausias infekcijos protrūkis nuo pandemijos pradžios.

Maždaug per savaitę buvo išaiškinta daugiau kaip tūkstantis užsikrėtimo atvejų, o daugiau nei 600 tūkst. gyventojų dabar laikosi dviejų savaičių trukmės medicininės izoliacijos, Taivanui siekiant sustabdyti viruso plitimą.

Šalyje nuo trečiadienio dviem savaitėms užsidarys visos mokyklos, per antradienį vykusią spaudos konferenciją pareiškė švietimo ministras.

Saloje nuo koronaviruso epidemijos pradžios nustatyta 2 260 užsikrėtimo ir 14 mirties atvejų. Taivanas dažnai giriamas dėl savo sėkmingo infekcijos valdymo, nepaisant glaudžių ryšių su Kinija, kur 2019 metų pabaigoje buvo pirmąkart aptikta COVID-19.

Prezidentė Tsai Ing-wen antradienio rytą lankydamasi Pagrindiniame epidemijos valdymo centre kalbėjo apie kovą su protrūkiu.

Ji patikino, kad iš užsienio užsakytos skiepų partijos bus pristatytos ir kad taivanietiškos vakcinos kūrimas juda į priekį.

Valstybės vadovė pridūrė, jog įrengiami keli karantino centrai, skirti pacientams, kuriems pasireiškia lengvi COVID-19 simptomai, arba sergantiems besimptome infekcijos forma.

„Mes ir toliau stiprinsime savo medicininius pajėgumus“, – pabrėžė Tsai Ing-wen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas