Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taivano ginkluotosios pajėgos surengė pakrantės pratybas

Taivano ginkluotosios pajėgos šeštadienį surengė pratybas pietiniame Gaosiongo mieste. Per inscenizuotą įkaitų situaciją Taivano ginkluotosios pajėgos plaukė patruliniai laivai bei iš sraigtasparnio virve nusileido pareigūnai.
Taivano kariai
Taivano kariai / „AP“/„Scanpix“

Saloje dažnai rengiamos karinės pratybos, Kinijai darant vis didesnį karinį ir politinį spaudimą, be kita ko, beveik kasdien į jos oro gynybos zoną įskrendant kinų karo lėktuvams.

Pekinas teigia, kad savarankiškai valdomas demokratinis Taivanas yra jo teritorija, ir yra pažadėjęs vieną dieną ją susigrąžinti – jei reikės, jėga.

Šeštadienį Gaosiongo uoste pakrančių apsaugos, kariuomenės, policijos ir oro pajėgų tarnybos imitavo įkaitų paėmimo situaciją, skambant veiksmo filmo muzikai ir nuolat girdint apie išpuolio naratyvą.

„Tai [Taivano] pakrančių apsauga! Nedelsiant sustabdykite variklį!“ – šaukė pranešėjas. – Mes ketiname įlipti į jūsų laivą ir jį apžiūrėti!“

Laivą apsupo mažesni patruliniai laivai, o virš galvos pakibo sraigtasparnis. Pareigūnams pavyko „slaptai“ patekti į laivą ir jie atidengė ugnį – ne koviniais šoviniais – į geltonai apsirengusius įkaitų pagrobėjus.

Pasibaigus repeticijai pareigūnai pasveikino prezidentę Tsai Ing-wen, kuri mojavo nuo prieplaukos.

„Visi, dalyvavę šiandienos pratybose, yra mūsų šalies gynėjai. Noriu dar kartą pabrėžti, kad turime sustiprėti, kad užtikrintume taiką Taivano sąsiauryje, – sakė Tsai Ing-wen trumpoje kalboje. – Kuo labiau būsime vieningi, tuo saugesni būsime, o kuo saugesnis bus Taivanas, tuo saugesnis bus pasaulis.“

Nuo tada, kai 2016 metais į valdžią atėjo Tsai Ing-wen, kuri nepripažįsta, kad Taivanas yra Kinijos dalis, saloje padažnėjo Pekino karo lėktuvų antskrydžiai.

Balandžio mėnesį Pekinas surengė tris dienas trukusias karines pratybas, imituodamas salos blokadą, reaguodamas į Jungtinių Valstijų respublikonų Atstovų Rūmų pirmininko Kevino McCarthy susitikimą su Tsai Ing-wen Kalifornijoje.

Praėjusį rugpjūtį Kinija surengė keturias dienas trukusias kovinio šaudymo pratybas aplink Taivano teritorinius vandenis, o kai kurios pratybos vyko prie pat Gaosiongo pakrantės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas