Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taivano prezidentas po Kinijos pratybų ragina karius daryti salą saugesnę

Taivano prezidentas Lai Ching-te (Lai Čingtė) antradienį, praėjus Kinijos pratyboms aplink salą, dėkojo savo kariams ir paragino juos padėti padaryti Taivaną saugesnį.
Taivano prezidentas po Kinijos pratybų ragina karius daryti salą saugesnę / Chiang Ying-ying / AP
Taivano prezidentas po Kinijos pratybų ragina karius daryti salą saugesnę / Chiang Ying-ying / AP
Temos: 2 Kinija Taivanas

Praėjus trims dienoms po Lai Ching-te prisaikdinimo, kariniai laivai ir naikintuvai apsupo Taivaną per pratybas, kuriomis, Kinijos teigimu, buvo tikrinamos galimybės užgrobti salą, kurią ji laiko savo teritorijos dalimi.

Savo inauguracinėje kalboje Lai Ching-te pažadėjo ginti Taivano demokratiją ir laisvę, o Pekinas pareiškė, kad tai buvo pasisakymas už Taivano nepriklausomybę.

Antradienį lankydamasis oro pajėgų bazėje Hualiano rytuose, Lai Ching-te pasidžiaugė kariais už jų sunkų darbą reaguojant į Kinijos karines pratybas.

„Dirbkime kartu ir toliau sunkiai dirbkime, kad mūsų šalis taptų saugesnė“, – sakė jis.

„Visi budi 24 valandas per parą, kad galėtų vykdyti oro patruliavimo misijas [...]. Visi broliai ir seserys savo tvirtu ryžtu ir puikiais koviniais įgūdžiais demonstruoja savo kovinius oro pajėgumus ir saugo mūsų oro erdvę“, – pridūrė jis.

Lai Ching-te taip pat lankėsi kariuomenės bazėje, kur stebėjo, kaip artileristai demonstruoja haubicos užtaisymą ir sviedinių paleidimą.

Pastaraisiais metais Kinija padidino karinį ir politinį spaudimą Taivanui, o jos kariniai laivai, dronai ir karo lėktuvai beveik kasdien aptinkami aplink salą.

Antradienį Taivano gynybos ministerija pranešė, kad per pastarąją parą buvo aptikti trys Kinijos kariniai lėktuvai ir 11 karinių jūrų pajėgų ir pakrančių apsaugos laivų, o pirmadienį pranešta apie 21 lėktuvą ir 15 laivų.

Ekspertai sako, kad tai „pilkosios zonos taktika“, nereiškianti aiškių karo veiksmų, bet skirta Taivano kariuomenei sekinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas