Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibanas grasina nužudyti buvusį Pakistano prezidentą P.Musharrafą, jeigu jis grįš į savo šalį

Pakistano Talibanas šeštadienį paskelbtame vaizdo įraše grasina pasiųsti mirtininkus sprogdintojus ir snaiperius nužudyti buvusį šalies prezidentą Pervezą Musharrafą, kai jis iš tremties grįš į tėvynę.
Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas atsistatydinti nežada.
Pervezas Musharrafas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Talibano vaizdo įraše, kurį gavo naujienų agentūra „Reuters“, ankstesnio pasikėsinimo nužudyti P.Musharrafą dalyvis Adnanas Rasheedas sako: „Islamo modžahedai paruošė specialų būrį, kuris pasiųs Musharrafą į pragarą. Jame yra mirtininkų sprogdintojų, snaiperių – tai specialus smogikų dalinys ir artimosios kovos komanda.“

P.Musharrafas sukėlė įtūžį Talibanui ir kitoms ekstremistų grupuotėms, prisidėdamas prie JAV karo su teroru po rugsėjo 11-osios atakų, o vėliau surengė didelę karinę kampaniją prieš kovotojus Pakistane.

Buvęs prezidentas po beveik ketverius metus trukusios savanoriškos tremties sekmadienį ketina  grįžti į savo šalį iš Dubajaus, ir sieks dalyvauti parlamento rinkimuose, kurie vyks gegužės 11-ąją.

P.Musharrafas atėjo į valdžią per karinį perversmą 1999 metais ir atsistatydino 2008-aisiais, kai jo sąjungininkai pralaimėjo rinkimus, o naujoji vyriausybė pagrasino surengsianti apkaltą. Dar po metų jis paliko šalį.

Buvusiam armijos generolui gresia areštas, nes jis kaltinamas neužtikrinęs pakankamo saugumo buvusiai premjerei Benazir Bhutto, nužudytai 2007 metais, taip pat siejamas su kitomis bylomis.

Tačiau didžiausią nerimą P.Musharrafui tikriausiai kels Talibano siekis jam atkeršyti.

„Sakoma, kad kai šakalas pajunta artėjantį galą, jis ateina į miestą“, – pareiškė A.Rasheedas, kuris buvo vienas iš 400 kalinių, kuriuos pernai per išpuolį išvadavo iš kalėjimo kovotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai