Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibanas paleido pagrobtus pakistaniečius, dirbusius lenkų kompanijoje

Šeši pakistaniečiai, lenkų naftos ir dujų kompanijos darbuotojai, kuriuos pernai pagrobė Talibanas, dabar buvo paleisti, pirmadienį pranešė vyriausybės aukšto rango pareigūnas. Šiuos bendrovės „Geofizyka Krakow“ darbuotojus Pakistano Talibanas pagrobė 2016 metų lapkritį, iš Dera Ismail Chano miesto šalies šiaurės vakaruose esančioje Chaibero Pachtunchvos provincijoje
Talibanas pradėjo didelį puolimą Kundūzo miesto puolimą
Talibanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jie buvo besąlygiškai paleisti ir vėlai sekmadienį perduoti mums“, – naujienų agentūrai AFP sakė vyriausybės aukšto rango pareigūnas Pietų Vazyristano genčių rajone prie Afganistano sienos Zafrulas Islamas Khattakas.

Pasak jo, darbuotojai buvo paleisti padedant genčių vyresniesiems, kurie derėjosi su pagrobėjais Afganistano rytinėje Paktikos provincijoje.

„Iš pradžių pagrobėjai šiuos šešis darbuotojus perdavė genčių vyresniesiems prie sienos su Afganistanu“, – sakė Z.I.Khattakas. Jis pridūrė, kad vėliau genčių vyresnieji perdavė juos Pakistano pareigūnams.

AFP susipažino su nuotraukomis, kur paleisti darbuotojai matyti sėdintys su šiuo pareigūnu vietos administracijos biure pagrindiniame Pietų Vazyristano mieste Vanoje.

Bendra saugumo situacija Pakistane pastaraisiais metais pagerėjo, pagrobimų sumažėjo, bet šalies šiaurės vakarų ir pietvakarių regionai prie Afganistano sienos tebėra neramūs.

2008 metų rugsėjį Pakistano šiaurės vakaruose įtariami talibai pagrobė lenkų inžinierių ir vėliau jį nužudė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento