Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 22 /17:26

Talibanas šaiposi iš žudynėmis besigyrusio princo Harry: „apgailėtinas bailys“

Talibano atstovai juokiasi iš princo Harry, kuris vos grįžęs iš Afganistano viešai ėmė kalbėti apie tai, kad jam teko dalyvauti kruvinuose mūšiuose, ir jį vadina bailiu bei turinčiu psichinių problemų, rašo spiegel.de. Princo pareiškimais nepatenkinti ir Kabule esančios NATO būstinės atstovai.
Princas Harry Afganistane
Princas Harry Afganistane / „Scanpix“ nuotr.

Vos grįžęs iš antros misijos Afganistane Princas Harry britų spaudai atvirai pasakojo, kad ir jam teko šauti į Talibano kovotojus ir net nužudyti. 

„Princas Harry yra nelaimingas bailys. Joks bent kiek garbės turintis padorus karys taip nesigirtų“, – sakė vienas Talibano atstovų.

„Jei ten yra žmonių, norinčių nuskriausti mūsų vaikinus, mes juos pašaliname iš žaidimo“, – pasakojo jis.  Didžiosios Britanijos naujienų agentūrai PA jis teigė: „Atimti vieną gyvybę, kad vieną išgelbėtum, taip buvo ir pas mus“. Į klausimą, ar jis taip pat žudė kovotojus, princas Harry atsakė: „Taip, kaip ir daugelis kitų.“ Tie, kurie bandė nuskriausti jo bendražygius, buvo „išjungti“. 

Talibanas antradienį sureagavo į princo pareiškimus ir iš jo šaipėsi. „Princas Harry yra nelaimingas bailys. Joks bent kiek garbės turintis padorus karys taip nesigirtų“, – spiegel.de telefonu sakė vienas Talibano atstovų, – „Kodėl jis išniro į visuomenę tuomet, kai grįžo į savo rūmus?“

Tiesa, Talibano atstovams turbūt nežinoma, jog kai kurie interviu su princu buvo daryti dar Afganistane, tačiau saugumo sumetimais paviešinti tik jam grįžus į gimtinę. Jis tvirtino, kad misijoje su juo buvo elgiamasi, kaip ir su visais kitais kariais. 

Dar vienas Talibano vadas spiegel.de teigė, jog princo žodžiai tėra naivumo išraiška. „Ar jie neturi geresnių žmonių, kuriuos galėtų atsiųsti į Afganistaną“, – klausė vadas. 

Atstovas pasakojo, kad tarp Talibano princo pasakymai pasklido labai greit ir tapo pajuokų objektų, esą jo pasakytą citatą: „Taip, aš žudžiau“, atstovai vieni kitiems kaip juokelį siuntinėja trumpąja žinute.

Misija Afganistane – ne žaidimas

NATO atstovybės Kabule karininkams taip pat užkliuvo princo Harry pasakyti žodžiai. 

Princas interviu pasakojo ir apie savo aistrą kompiuteriniams žaidimams, esą būtent dėl šio pomėgio jis tapo geru šauliu. Paviešintos ir stovyklavietėje su kolegomis žaidžiančio princo nuotraukos. „Aš esu vienas iš tų, kuris mielai žaidžia „PlayStation“ ir „Xbox“. Taigi, aš manau, kad turiu gana naudingą nykštį“, – sakė jis.

Karininkas Kabule teigė, kad tokie princo žodžiai, nors ir nuskambėjo juokais, sukrečia. „Daugiau nei dešimt metų besitęsianti misija Afganistane nėra žaidimas“, – teigė Didžiosios Britanijos karininkas NATO būstinėje Kabule. Esą lyginti kompiuterinius žaidimus su misija Afganistane neįmanoma. Be to, tokios kalbos tik pablogina karių veiksmų efektyvumą. „Tai taip pat parodo nepagarbą afganams, kuriems mes bandome padėti“, – sakė karininkas.

Didžiosios Britanijos princui Harry, kuris šaudymą į sukilėlius Afganistane prilygino kompiuteriniams žaidimams, „tikriausiai išsivystė psichikos problemų“, antradienį konstatavo Talibanas.

„49 šalims ir jų galingoms kariuomenėms nesiseka kovoje su modžahedais, o dabar ateina šis princas ir lygina karą su savo žaidimais – „PlayStation“ ar kaip ten jis juos vadina“, – Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento