Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TATENA misijai lankantis Zaporižioje, įspėjama apie Rusijos bandymus nuslėpti tiesą: „Tai buvo cirkas“

Rusija meluoja, manipuliuoja ir iškraipo tikrąją Zaporižios atominės elektrinės padėtį, teigia Ukrainos atominių elektrinių operatorė „Enerhoatom“.
Karas Ukrainoje. Zaporižia
Karas Ukrainoje. Zaporižia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo Ukrainos portalas „Suspilne“, vienas Zaporižios AE darbuotojas anonimiškai pasidalijo informacija apie tai, kaip vyksta TATENA ekspertų misija. Jo teigimu, po elektrinę ekspertai judėjo tik lydimi Rusijos kariškių bei „Rosatom“ darbuotojų, pokalbiai su atominės elektrinės darbuotojais taip pat vyko ne privačiai, o stebint okupacinėms pajėgoms.

Anot šaltinio, Rusijos pajėgos lydėjo TATENA vadovą Raphaelį Grossi bei inspektorius „savu maršrutu“, rodė „antskrydžių žemėlapius“ ir atvedė vietos kolaborantus, reikalaujančius nutraukti tariamus Ukrainos apšaudymus.

„Tai buvo cirkas“, – sakė jis.

Anot jo, okupacinės pajėgos misijos ekspertams melavo, esą elektrinėje – ne Rusijos kariuomenės koviniai daliniai, o „radiologinės, cheminės ir biologinės gynybos kariai.“

Ukrainos atominių elektrinių operatorė „Enerhoatom“ penktadienį išplatintame pranešime taip pat sukritikavo atominę elektrinę užėmusios Rusijos elgesį.

„Rusų okupantai deda visas pastangas, kad Tarptautinės atominės energijos agentūros misija nesusipažintų su realia Zaporižios AE padėtimi. Jie skleidžia manipuliacinę ir melagingą informaciją apie šį vizitą“, – teigė „Enerhoatom“.

Visų pirma „Enerhoatom“ priminė, kad didžioji dauguma „žiniasklaidos iš viso pasaulio“, atvykusių į AE rugsėjo 1 d., buvo Rusijos propagandistai, o autobusų su Ukrainos ir užsienio žurnalistais rusai neįleido į teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas