Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 22 /12:55

TATENA vadovas kitą savaitę planuoja apsilankyti Rusijos Kursko atominėje elektrinėje

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) vadovas Rafaelis Grossi (Rafaelis Grosis) kitą savaitę planuoja apsilankyti Rusijos Kursko atominėje elektrinėje, ketvirtadienį pranešė šios Jungtinių Tautų agentūros atstovas.
TATENA vadovas Rafaelis Grossi / Leonhard Foeger / REUTERS
TATENA vadovas Rafaelis Grossi / Leonhard Foeger / REUTERS

Vizitas planuojamas trečią savaitę tęsiantis Ukrainos puolimui šiame Rusijos regione.

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) atstovas, praėjus kelioms savaitėms po to, kai Ukraina pradėjo netikėtą kontrpuolimą regione.

„Galime patvirtinti, kad (tai planuojama) kitą savaitę“, – sakė TATENA atstovas. Daugiau informacijos apie planuojamą kelionę nepranešama.

Agentūra rugpjūčio 9 dieną paragino Rusiją ir Ukrainą laikytis „maksimalaus santūrumo“, kad „išvengtų branduolinės avarijos, galinčios turėti rimtų radiologinių pasekmių“, kovoms artėjant prie elektrinės.

R. Grossi sakė, kad „asmeniškai palaiko ryšį su atitinkamomis abiejų šalių institucijomis“ ir „toliau deramai informuos tarptautinę bendruomenę“.

Pasak TATENA, elektrinėje yra šeši blokai – dviejų darbas yra sustabdytas, du yra pilnai eksploatuojami ir dar du tebėra statomi.

Praėjus dvejiems su puse karo metų, rugpjūčio 6 dieną Ukraina pradėjo precedento neturintį puolimą, užklupo Rusiją nepasiruošusią ir netgi nustebino artimus sąjungininkus.

Kyjivas teigia užėmęs dešimtis gyvenviečių, o dešimtys tūkstančių Rusijos civilių gyventojų pabėgo.

TATENA reguliariai įspėja apie pavojų, kurį branduolinėms jėgainėms kelia nuo 2022 metų vasario vykstanti Rusijos invazija į Ukrainą.

Šeštadienį ji įspėjo, kad Ukrainos Zaporižios atominės elektrinės saugumo padėtis prastėja po netoliese įvykusio drono smūgio.

Ši elektrinė, kurią karo pradžioje užėmė Rusijos pajėgos, ne kartą patyrė atakas, dėl kurių abi šalys kaltino viena kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai