Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tbilisio meras kaltinamas miestui skirtus 75 milijonų litų iššvaistęs rinkimų kampanijai

Gruzijos generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė, jog sostinės Tbilisio meras Gigis Ugulava oficialiai apkaltintas valstybės lėšų iššvaistymu itin stambiu mastu. Įtariama, kad G.Ugulava, veikdamas organizuotoje asmenų grupėje ir nusikalstamai naudodamasis savo tarnybine padėtimi, beveik 30 mln. JAV dolerių (apie 75 mln. litų), skirtų Tbilisio vystymui, skyręs buvusio prezidento Michailo Saakašvilio partijos Vieningasis nacionalinis judėjimas rinkimų kampanijai.
Tbilisio (Gruzija) meras Gigis Ugulava
Tbilisio (Gruzija) meras Gigis Ugulava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pinigai, kurių iššvaistymu kaltinamas G.Ugulava, priklausė Tbilisio plėtojimo fondui ir buvo skirti miesto vystymo projektams. Tačiau meras šiuos pinigus skyrė ne miesto infrastruktūrai gerinti, o M.Saakašvilio partijos Vieningasis nacionalinis judėjimas rinkimų į parlamentą kampanijai finansuoti. M.Saakašvilio partija šiuos rinkimus pralaimėjo dabar jau buvusio premjero Bidzinos Ivanišvilio judėjimui „Gruzijos svajonė“.

Naujienų agentūra „Gruzijos naujienos“ praneša, kad G.Ugulava trečiadienį buvo iškviestas į Generalinę prokuratūrą. Ten jis buvo apklaustas, jam pareikšti oficialūs įtarimai.

Rusijos naujienų agentūra „ITAR-TASS“ praneša, kad išėjęs iš prokuratūros G.Ugulava žurnalistams pareiškė, kad jam pareikšti kaltinimai yra niekiniai. Tbilisio meras mano, kad kaltinimai jam turi „politinę potekstę“. „Panašiais veiksmais valdžia nori mane pašalinti iš 2014 metais vyksiančių Tbilisio mero rinkimų“, – pareiškė G.Ugulava.

Nepaisant rimtų kaltinimų, G.Ugulava paliktas laisvėje. Trečiadienio vakarą dar nebuvo aišku, ar prokuratūra kreipsis į teismą prašydama suimti Tbilisio merą. Pagal pareikštus kaltinimus G.Ugulavai gresia nuo 7 iki 11 metų kalėjimo.

Lapkričio mėnesį M.Saakašvilis, prieš baigdamas savo kadenciją prezidento poste, Tbilisio merą apdovanojo vienu aukščiausių valstybės apdovanojimų.

G.Ugulava – ne pirmas M.Saakašvilio šalininkas, kuris patenka į G.Ivanišvilio partijos kontroliuojamos teisėsaugos nemalonę. Dėl įvairių kaltinimų už grotų atsidūrė buvęs premjeras ir vidaus reikalų ministras Vano Merabišvilis, buvęs gynybos ir vidaus reikalų ministras Bačo Achalaja, kiti aukšti pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas