Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teksaso pakrantėje vienas ryklys per kelias valandas sužeidė 4 skirtingus žmones

Ketvirtadienį, liepos 4 d., Jungtinės Valstijos minėjo Nepriklausomybės dieną. Tačiau keturiems žmonėms ji buvo tragiška, kai tas pats ryklys juos sužeidė netoli South Padre Island miesto Teksaso valstijoje.
Ryklys
Ryklys / „AP“/„Scanpix“

Pareigūnai mano, kad tas pats ryklys liepos 4 d. vandenyse prie Teksaso pakrantės sužeidė keturis žmones, skelbia naujienų svetainė ABC.

Teksaso medžioklės inspektorius kapitonas Chrisas Dowdy tos pačios žinasklaidos grupės vietos filialui sakė, kad mieste buvo pranešta apie keturis atskirus incidentus su rykliu, įskaitant du įkandimus.

South Padre Island miesto policijos departamentas nurodė, kad ketvirtadienį apie 11 val. vietos laiku netoli 4100 įlankos bulvaro kvartalo sulaukė skambučio, kuriuo pranešta apie stiprų ryklio įkandimą į koją.

Pasak „ABC“ filialo, ryklys įkando mažiausiai du kartus. Televizija pranešė, kad visus keturis incidentus sukėlė tas pats ryklys, tačiau neaišku, kokios jis rūšies.

Ch.Dowdy pažymėjo, kad kiti incidentai įvyko per dvi valandas nuo pranešimo apie pirmąjį.

Vienas vyras po smarkaus ryklio įkandimo sulaukė medicininės pagalbos vietoje ir vėliau buvo nugabentas į ligoninę. Ryklys taip pat įkando antram žmogui ir apdraskė trečiąjį. Ketvirtas žmogus buvo sužeistas bandydamas atbaidyti ryklį.

Teigiama, kad ryklys buvo maždaug 1,8 m ilgio ir, liudininkų teigimu, atrodė, kad būtent jis dalyvavo visuose susidūrimuose.

Vietos policija rykliui stebėti pasitelkė sraigtasparnį ir dronus, tačiau po incidentų jis grįžo į atvirą vandenyną, teigė Ch.Dowdy.

Nereyda Bazaldua sakė CNN, kad jos dukra buvo viena iš tų, kuriems ketvirtadienį grybštelėjo ryklys. Pasak moters, jos dvi paauglės dukros buvo seklumoje, vanduo siekė joms kelius ir žaidė ant burlenčių, kai pasigirdo šauksmai: „Ryklys!“

Kai jos 18-metė dukra Viktorija išlipo iš vandens, N.Bazaldua sakė, kad „matė, jog jai iš kojos bėga kraujas“. Laimei, Viktorijos sužeidimai buvo nedideli.

„Žaizdos nėra gilios“, – komentavo motina ir pridūrė, kad ryklys vandenyje išsilaikė 20-30 minučių, kol pajudėjo.

„Net nepastebėjome ryklio, kol jis nebuvo prie pat jų, – sakė ji. – Tai nebuvo neramus vanduo, o jūra buvo rami. Jis pasirodė iš niekur.“

Tikimybė būti įkąstam ryklio yra labai maža.

Statistiškai ryklių užpuolimai nėra tokie dažni, kaip gali atrodyti. Fiksuojama, kad 2021 m. South Padre Island mieste ryklys įkando 11-mečiui. Ir nuo tos dienos Kamerono apygardoje, kurioje yra miestas, buvo tik septyni patvirtinti neišprovokuoti ryklių išpuoliai.

„Ryklių įkandimai priklauso ne tik nuo ryklių skaičiaus, bet ir nuo žmonių skaičiaus vandenyje“, – praėjusiais metais naujienų svetainei „Business Insider“ sakė Floridos tarptautinio universiteto biologijos mokslų docentas Yannis Papastamatiou.

Shutterstock nuotr./Ryklys
Shutterstock nuotr./Ryklys

Floridos muziejaus duomenimis, paplūdimių lankomumas nuo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio vidurio kiekvienais metais nuolat didėja visose Jungtinėse Valstijose.

Ekspertai teigia, kad norėdami apsisaugoti nuo ryklių, plaukikai turėtų laikytis atokiau nuo žuvų būrių, kuriuose maitinasi rykliai, laikytis netoli kranto ir būti grupėmis, kad būtų didesnė tikimybė, jog kas nors pastebės ryklio peleką.

Drumstas vanduo taip pat apsunkina ryklių galimybes atskirti žmones nuo maisto. Plaukimas sutemus gali būti pavojingesnis, nes paprastai ryklių maitinimosi laikas būna vakarėjant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?