Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Telegram“ įkūrėjas P. Durovas skelbia apie naują kovą su nelegaliu turiniu

„Telegram“ įkūrėjas Pavelas Durovas, kuris prieš kelias savaites Prancūzijoje buvo sulaikytas dėl kaltinimų, kad nesiima veiksmų prieš programėlę naudojančius nusikaltėlius, pirmadienį sakė, kad platforma jau pašalino daugiau „probleminio turinio“.
Albert Gea / REUTERS
Albert Gea / REUTERS

„Telegram“ paieškos funkcija siekdami „pardavinėti neteisėtas prekes piktnaudžiavo žmonės, pažeidę mūsų paslaugos teikimo sąlygas“, 13 mln. savo kanalo prenumeratorių sakė P. Durovas.

„Per kelias pastarąsias savaites“ darbuotojai pasinaudodami dirbtiniu intelektu perkratė „Telegram“ siekdami užtikrinti, kad „visas probleminis turinys, kurį identifikavome „Paieškoje“, nebebūtų pasiekiamas“, sakė jis.

P. Durovo teigimu, platforma atnaujino naudojimosi sąlygas ir privatumo politiką, kad būtų aišku, jog ji „reaguodama į galiojančius teisinius prašymus“ perduos policijai informaciją apie pažeidėjus, įskaitant IP adresus ir telefono numerius.

„Neleisime, kad blogi veikėjai kenktų mūsų platformos sąžiningumui“, – sakė jis.

P. Durovas buvo sulaikytas rugpjūčio 24 dieną, kai privačiu lėktuvu atskrido į Le Buržė oro uostą netoli Paryžiaus.

Po kelias dienas trukusių apklausų jam buvo pateikti kaltinimai nepažabojus ekstremistinio ir nelegalaus turinio „Telegram“. Tuomet jis buvo paleistas už 5 mln. eurų užstatą.

Kol vyksta tyrimas, jam neleidžiama išvykti iš Prancūzijos, dukart per savaitę jis turi registruotis policijoje.

Rusijos, Prancūzijos ir Jungtinių Arabų Emyratų pilietybes turintis P. Durovas iš pradžių kritikavo savo sulaikymą, bet vėliau paskelbė apie žingsnius, kuriais, regis, patenkinami Paryžiaus reikalavimai.

Rugsėjo 6 dieną jis sakė, jog „Telegram“ pakoreguos funkciją „Vartotojai netoliese“, kad ja būtų pristatomi naudotojai su „teisėtais verslais“, o ne „botai ir sukčiai“.

„Šiemet mes įsipareigoję moderavimą „Telegram“ iš kritikuojamos srities paversti giriama“, – tuomet tvirtino jis.

P. Durovas yra paslaptinga asmenybė, retai kalbanti viešai. Žurnalas „Forbes“ jo dabartinį turtą vertina 15,5 mlrd. dolerių (apie 14 mlrd. eurų), tačiau jis išdidžiai propaguoja asketiško gyvenimo dorybes, įskaitant maudynes lediniame vandenyje ir alkoholio bei kavos nevartojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas