Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 03 22 /18:43

Teroro išpuolio Londone liudininkai: „Žmonės spruko iš ten taip lyg bėgtų už savo gyvenimą“

Trečiadienio popietę prie Jungtinės Karalystės parlamento Bendruomenių rūmų pastato aidint šūviams šioje vietoje atsidūręs liudininkas Dennisas Burnsas pasakojo, kad pamatė apie 100 panikos ištiktų žmonių, bėgančių iš incidento vietos.
Teroro išpuolis Londone
Teroro išpuolis Londone / „Reuters“, AP nuotr.

Visą informaciją apie išpuolį rasite čia.

„Kai įeidinėjau pro duris į pastatą „Portcullis House“ (jis stovi priešais parlamentą), pareigūnas čiupo kažką įeinantį ir išgrūdo lauk“, – naujienų agentūrai AP sakė jis.

„Vienas iš apsaugininkų man sakė išeiti, tuo metu kitas ragino priešingai – įeiti vidun“, – pridūrė jis.

Įėjęs jis išgirdo, kad per apsaugininko raciją buvo pasakyta: „peiliu sužeidė policininką“. Tuomet jis įėjo, o policininkai ir apsaugininkai išskubėjo pro duris.

„Kai įėjau į vidų, galvojau, kas per velniava čia dedasi. Mačiau daugybę panikos ištiktų žmonių, pasileidusių gatve. Pirmiausiai buvo gal 30 žmonių, antras srautas buvo didesnis – apie 70“, – pasakojo jis.

„Atrodė, kad jie bėga už savo gyvenimus“, – pridūrė įvykio liudininku tapęs vyras.

Buvo trenksmas po trenksmo

Tuo metu ant Vestminsterio tilto BBC kalbinti liudininkai pasakojo, kad girdėjosi vienas po kito trenksmai.

Po įvykio užfiksuotuose kadruose ant tilto matyti daugybė ginkluotų pareigūnų, medikų ir šiaip žmonių, kurie bando padėti sužeistiesiems. Jų gali būti nuo kelių iki keliolikos. Žiūrint į nuotraukas atrodo, kad vieni žmonės sužeisti sunkiai ir nejuda, šalia jų – kraujo dėmės, o kiti sužeisti lengviau.

„Nemaniau, kad tai yra tikra“

Valstybės sekretorius dėl išstojimo iš Europos Sąjungos Davidas Davisas yra parlamento rūmuose.

Štai ką jis sakė BBC: „Mes negalime išeiti, niekas negali įeiti. Aš buvau teritorijoje, kai nutiko incidentas. Girdėjau šūvius. Mes kritome ant žemės.“

Liudininkui buvo sunku patikėti įvykiais.

„Aš išgirdau šūvius ir pagalvojau, kad tai negali būti tikra. Aš stovėjau už kolonos ir pamaniau, kad pabandysiu bėgti atgal į „Portcullis“ biurų pastatą“, – pridūrė jis.

Tarp liudininkų – ir R.Sikorskis

Londonas, kovo 22 d. (AP) Įvykio liudininkas Rickas Longley (Rikas Longlis) sakė naujienų agentūrai „Press Association“ matęs, kaip vyras smogė peiliu policininkui prie Didžiosios Britanijos parlamento.

„Mes tiesiog ėjom stoties link. Pasigirdo garsus trenksmas – kažkoks vyrukas sudaužė automobilį ir parbloškė kelis pėsčiuosius“, – sakė jis.

„Jie ten tiesiog gulėjo. Tuomet prie gatvės kampo šalia vartų, priešais Didįjį Beną, susirinko ištisa minia, – pridūrė R.Longley. – Vienas vyrukas praėjo man iš dešinės, nešdamasis didelį peilį, ir pradėjo juo badyti policininką.“

„Dar niekada nesu matęs nieko panašaus. Negalėjau patikėti, ką pamačiau“, – pasakojo liudininkas.

Įstatymų leidėjas Adamas Holloway (Adamas Holovėjus) sakė naujienų agentūrai AP pamatęs bėgančius žmonės ir nedelsiant nubėgęs į savo biurą parlamento rūmuose, kur buvo jo darbuotojai.

„Šiuo metu daug mūsų yra užsirakinę su savo darbuotojais“, – sakė jis.

Buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis savo „Twitter“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matomi sužeistieji, gulintys gatvėje prie Vestminsterio tilto.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Radoslawas Sikorskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Radoslawas Sikorskis

R.Sikorskis, dabar dirbantis Harvardo Europos studijų centre, sakė matęs mažiausiai penkis ant žemės gulinčius žmones, „nuskintus automobilio“.

Jis sakė britų nacionaliniam transliuotojui BBC „girdėjęs, kaip maniau, paprastą (automobilių) susidūrimą. Pažvelgiau pro taksi langą – ten buvo parkritęs kažkoks žmogus, aiškiai smarkiai sužeistas“.

„Tuomet pamačiau antrą gulintį žmogų ir pradėjau filmuoti. Pamačiau dar tris gulinčius žmones; vienas jų smarkiai kraujavo“, – pasakojo R.Sikorskis.

„Mačiau kelis kūnus ant žemės“

44 metų Londono gyventojas Mattas Haikinas sakė, kad buvo šokiruotas, išvydę įvykio vietą.

„Aš tik pamačiau automobilį, kuris akivaizdžiai nuvažiavo nuo kelio į tvorą netoli parlamento. Aš ėjau pro šalį, kai pastebėjau kūną netoliese, daug kraujo ir daug aplinkui susibūrusių žmonių“, - sakė britas.

Išsyk po to jis išgirdo šūvius ir suprato, kad tai nebuvo tiesiog avarija, o vyko kažkas kita.

Tada jis pajudėjo prie Vestminsterio vartų ir pamatė „daug žmonių, žmones su uniformomis, aš manau, kad mačiau kelis kūnus ant žemės, aš negalėjau pasakyti, ar jų buvo paprašyta gulėti, ar jie buvo sužeisti.“

VIDEO: Londoną sukrėtęs išpuolis: svarbiausia informacija
VIDEO: Londoną sukrėtė teroro išpuolis
VIDEO: Užfiksuoti sužeisti žmonės Londone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas