Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Economist“: rusai du kartus raketomis taikėsi į Ukrainos žvalgybą, žmonės krito ant grindų

Rusija du kartus raketomis apšaudė Ukrainos žvalgybos pastatą. Paskutinį kartą tai buvo padaryta gegužės pabaigoje. Kaip rašo „The Economist“, šių metų gegužės 29 d. Rusija nesėkmingai bandė atakuoti Ukrainos žvalgybos pastatą. Į jį buvo paleistos balistinės ir sparnuotosios raketos, taip pat bepiločiai lėktuvai. Biuras ir netoliese esantis greitkelio tiltas vos išvengė apgadinimo.
Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas
Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas / „Reuters“/„Scanpix“

Tuo pat metu 2022 m. kovo mėn. rusai pirmą kartą atakavo žvalgybos būstinę Kyjivo Rybalskio saloje. Krito raketos, buvo išdaužyti langai, apgadinti netoliese esantys pastatai.

Žmonės, laukę registratūroje susitikimo su žvalgybos vadovu Kyrylo Budanovu, krito ant grindų. Po kelių minučių jis išėjo ir liepė visiems grįžti į darbą.

„Jis nusibraukė dulkes, užsidėjo kepuraitę ir išėjo į lauką apžiūrėti žalos“, – rašo laikraštis.

Prieš keletą savaičių Rusijos propaganda teigė, kad buvo smogta Ukrainos žvalgybos pastatui ir neva sužeistas K.Budanovas.

Tuomet Kremliaus ruporai paleido klastotę, kad Ukrainos žvalgybos vadovas neva yra komos būsenos vienoje Vokietijos klinikoje po to, kai buvo „sužeistas“. Vėliau Vokietijos leidinys „Stern“, kuriuo jie rėmėsi, paneigė šią informaciją.

Birželio 19 d. K.Budanovas su šypsena veide komentavo propagandistų teiginius laikraščiui „Kyiv Post“. Jis juokavo, kad Ukrainoje formuojamas „nemirtingųjų vadų būrys“, kuris persekios rusus jų košmaruose.

Birželio 20 d. socialiniuose tinkluose buvo paskelbta pirmoji Ukrainos žvalgybos vadovo nuotrauka po serijos klastočių, o vėliau jis pasirodė Ukrainos televizijos eteryje ir pakomentavo dabartinę padėtį Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento