Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 22 /23:24

„The Insider“: netoli Chersono į apsuptį pateko daugiau nei 1000 Rusijos karių

Trys Rusijos bataliono taktinės grupės paprašė Ukrainos suteikti „žaliąjį koridorių“, praneša nepriklausomas Rusijos leidinys „The Insider“. Kontratakos metu rusų kariai Chersono kryptimi atsidūrė operatyvinėje apsuptyje netoli Vysokopoljos. Tai pranešė „The Insider“ korespondentas, remdamasis šaltiniais Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Jie patvirtino, kad su jais susisiekė apsuptų Rusijos dalinių vadai. Šią informaciją patvirtino Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius.
Rusų kariai Ukrainoje
Rusų kariai Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, iš viso trys bataliono taktinės grupės (BTG), įskaitant specialiųjų pajėgų kuopą ir tankų grupę, yra apsuptos netoli Vysokopoljos. Net jei grupės nepilnai sukomplektuotos, karinio personalo skaičius gali viršyti 1 000. Šaltinių ginkluotosiose pajėgose ir žvalgybos tarnyboje teigimu, apsuptyje gali būti apie 2 000 karių. Šį skaičių „The Insider“ taip pat patvirtino Ukrainos gynybos ministerijai artimas šaltinis.

Ukrainos puolimas vyko iš karto dviem kryptimis: Olhyno-Kostyrka ir Potemkino-Novoznesenskoje. Šiuo metu aktyvūs karo veiksmai vyksta Chersono srities šiaurėje, palei liniją Archangelskoje-Zolotaja Balka, praneša korespondentas.

Rusijos kariuomenei taip pat gresia apsupimas netoli Archangelsko kaimo, kur Ukrainos pajėgoms pavyko sėkmingai persikelti per Inhuleco upę, kurios kairiajame krante rusų kariai ginasi. Ukrainos kariuomenė mano, kad Novovoznesenskoje-Zolotaja Balka gynybos liniją saugo dvi Rusijos BTG.

Rusijos kariuomenė turi didelių problemų: sunku perkelti atsargas į dešinįjį Dniepro krantą, nes abi esamos perėjos – Antonivo tiltas Chersone ir Kachovskaja HES užtvanka Naujojoje Kachovkoje – yra gerokai apgadintos. „The Insider“ šaltinių teigimu, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijos, kuria siekiama apsupti Rusijos karius į šiaurę nuo Chersono, sėkmė gali nulemti visos pietinės kampanijos eigą.

O.Arestovyčius: „žaliojo koridoriaus“ nebus, kariai turės pasiduoti

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius patvirtino žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad Chersono srityje buvo apsupta Rusijos pajėgų grupė.

Apie tai jis kalbėjo buvusio advokato, Rusijos opozicijos politiko Marko Feigino transliacijos metu. O.Arestovyčiaus teigimu, okupantams žaliasis koridorius nebus sukurtas.

„Iš dalies užėmėme Olhiną ir beveik visiškai užėmėme Potiomkiną. Tai dvi gyvenvietės Vysokopoljos dešinėje ir kairėje. Rusijos kariams iš esmės pasikartoja Ilovaisko atvejis, nes ten yra daugiau nei tūkstantis kovotojų su ginklais ir karine įranga. Jie yra taktinėje apsuptyje, vakar buvo bandyta juos iš ten ištrūkti, tačiau mūsų ugnis juos sustabdė, jie grįžo atgal ir yra 3/4 apsupti“, – sakė jis.

Pasak jo, Rusijos vadovybė yra demoralizuota dėl to, kas vyksta Chersono regione. O.Arestovyčiaus nuomone, visa tai – sėkmingo HIMARS raketų sistemos ir kitų ginklų naudojimo pasekmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas