Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The New York Times“: Rusija gali planuoti branduolinės raketos bandymą

Rusija gali ruoštis išbandyti eksperimentinę branduolinę sparnuotąją raketą. Jos teorinis nuotolis – tūkstančiai kilometrų, skelbia žiniasklaida.
Raketa
Raketa / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Raketa Rusija

Remiantis „The New York Times“ atlikta analize, orlaivių ir transporto priemonių judėjimas atokiame Rusijos Arkties regione esančioje bazėje ir šalia jos atitinka pasirengimą išbandyti raketą, vadinamą „Burevestnik“ arba „SSC-X-9 Skyfall“, kaip tai buvo daroma 2017 ir 2018 m. Per pastarąsias dvi savaites šiame rajone taip pat buvo pastebėti JAV stebėjimo orlaiviai.

Rugpjūčio 31 d. Rusijos valdžios institucijos paskelbė aviacijos pranešimą apie „laikiną pavojaus zoną“, kuriame pilotams patariama vengti Barenco jūros pakrantės dalių ir 19 km atstumu nuo paleidimo vietos Pankove, Naujojoje Žemėje. Nuo to laiko įspėjimas buvo kelis kartus pratęstas. Nuo sekmadienio jis turėjo galioti iki spalio 6 d. Panašų įspėjimą Rusija paskelbė prieš 2019 m. „Burevestnik“ bandymą.

Be to, remiantis palydovinių vaizdų analize, rugpjūčio pradžioje Rogačevo oro bazėje, esančioje maždaug už 160 km į pietus nuo raketų paleidimo vietos, buvo pastebėti du Rusijos orlaiviai, specialiai skirti duomenims apie raketų paleidimus rinkti. Remiantis papildomomis palydovinėmis nuotraukomis, jie toje bazėje buvo mažiausiai iki rugsėjo 26 d. Per 2018 m. „Burevestnik“ bandymus to paties tipo orlaiviai taip pat buvo netoliese.

JAV karinių oro pajėgų jungtinis žvalgybos lėktuvas „RC-135W Rivet“ taip pat bent du kartus praskrido prie Arkties salos, kurioje yra paleidimo vieta, krantų. Dėl paleidimo aikštelės slaptumo ir atokumo sunku nustatyti, ar bandymai dar vyks, ar neseniai jau įvyko. Gali būti, kad ir viena, ir kita. Gali būti, kad Rusija bando tik raketos variklį arba kokį nors raketos komponentą, teigiama tekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas