Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Telegraph“: Ukraina žemina V.Putiną, nebaudžiamai pažeisdama vieną raudoną liniją po kitos

Karas Ukrainoje beveik kasdien atneša naujų pažeminimų Rusijos imperiniam „išdidumui“. Naujausio naikintuvo SU-57 sunaikinimas ir smūgiai JAV ginklais Rusijos teritorijoje – naujausi to pavyzdžiai, rašo britų dienraštis „The Telegraph“.
Rusijos naikintuvas Su-57
Rusijos naikintuvas Su-57 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Publikacijoje pažymima, kad Kremlius mėgsta užbraukinėti „raudonąsias linijas“, kurių peržengimas esą sukels skaudžių pasekmių. Viena iš tokių linijų buvo JAV ginklų panaudojimas smūgiams į Rusijos teritoriją.

Neseniai Ukraina tą raudonąją liniją peržengė. Ir už tai nebuvo sulaukta jokios bausmės, išskyrus abejotinus Dmitrijaus Medvedevo pareiškimus „Telegram“. Be to, dėl šių smūgių Ukraina įgijo didelį taktinį pranašumą gindama pasienio teritorijas.

Drono smūgis Achtubinsko aerodromui Astrachanės srityje, kurio metu buvo sunaikintas penktos kartos naikintuvas SU-57, buvo dar vienas Rusijos pažeminimas. Ir net ne dėl to, kad Rusija nesugeba apginti savo objektų giliai už fronto linijos.

„SU-57 yra pats moderniausias iš naujųjų Rusijos projektų. Tai dar vienas Putino pažeminimas po Charkivo puolimo sužlugdymo. Leisdamas pažeisti šią „raudonąją liniją“ ir nesiimdamas jokių eskalacijos ar atsakomųjų veiksmų, Putinas pademonstravo savo silpnumą“, – rašo „The Telegraph“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas