Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Telegraph“: žmonija atsidūrė ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio, jį sustabdyti gali tik viena šalis

Jei žmonės nori taikos, karas su Iranu yra būtinas, nes Teherano branduolinės programos sunaikinimas padės išvengti „branduolinės apokalipsės“. Izraeliui turėtų būti leista pulti Irano režimą, o Vakarai turėtų jį paremti, straipsnyje leidiniui „The Telegraph“ rašė žurnalistas, rašytojas, „The Sunday Telegraph“ redaktorius Allisteris Heathas.
Irano raketos
Irano raketos / „Shutterstock“

Straipsnio autorius pabrėžė, kad Irano režimas yra islamo ekstremistinė valstybė, beveik visų bėdų Artimuosiuose Rytuose šaltinis, pagrindinė terorizmo eksportuotoja, Rusijos sąjungininkė, Kinijos draugė.

„Vėžys, graužiantis bendrą žmonijos likimą. Jau 45 metus režimas engia savo gražius, taiką mylinčius žmones, dažnai žiauriausiais būdais, negailestingai nusitaikęs į moteris ir mažumas“, – rašo A.Heathas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Irano raketos
AFP/„Scanpix“ nuotr./Irano raketos

Tuo pat metu, pasak jo, nepasitikėjimo savimi, savanaudiškumo ir bailumo apimti Vakarai buvo akli jų prašymams ir bandė raminti padėtį pasirašydami susitarimus, saugodami naftos rinką ir be galo laimėdami laiko.

Tai, pabrėžė žurnalistas, nepasiteisino, ir teismo diena jau artėja. Atėjo laikas Izraeliui gelbėti Vakarus nuo jų pačių, atlikti purviną ir pavojingą darbą, kurio nepajėgia atlikti turtingesnės ir galingesnės šalys.

A.Heathas taip pat pažymėjo, kad, jei Izraelis neturi lėšų, jam turėtų padėti Jungtinės Valstijos.

„Turime būti sąžiningi: režimo pakeitimas Irane turėtų būti svarbiausias kiekvienos pasaulio demokratijos užsienio politikos prioritetas“, – dėstė jis.

VIDEO: Iranas atakavo Izraelį: paleido 180 balistinių raketų

Antradienį Irano įvykdytą išpuolį prieš Izraelį A.Heathas vadina katastrofiška Teherano avantiūra.

„Jis pasidarė panašus į bjaurų, fanatišką chuliganą, nors ir pakankamai trapų, kad jį būtų galima nuversti. Šį kartą jis (Iranas) neteisingai suprato Ameriką. Jis neįvertino Izraelio apetito rizikai ir skausmui.

Jokia Jeruzalės vyriausybė negali toleruoti pasikartojančių, vis stiprėjančių raketų atakų iš tūkstantmetės valstybės, kuri aiškiai siekia ją sunaikinti; ir net prietaringiausi Valstybės departamento aparatai dabar mato, kad branduolinis Iranas nuves mus į Trečiąjį pasaulinį karą“, – rašė redaktorius.

Wikipedia.org nuotr./Irano balistinės raketos „Fateh-110“
Wikipedia.org nuotr./Irano balistinės raketos „Fateh-110“

Pasak jo, dabar kyla pavojus, kad vis labiau panikuojantis Teherano režimas dar labiau pagilins savo klaidas bandydamas kuo greičiau pasiekti visišką branduolinį statusą.

To negalima leisti, pabrėžė A.Heathas.

„Izraelis, kurio tikslas – užtikrinti savo ir žydų tautos išlikimą, turi ne tik teisę, bet ir pareigą suduoti Irano režimui triuškinantį atsakomąjį smūgį. Jis nusipelno visiškos ir besąlygiškos Vakarų paramos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas