Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The Times“: Rusijos šauktinių motinos „veržiasi į mūšį“ ir reikalauja V.Putino veiksmų

Pastebima, kad Rusijoje parama karui pastebimai mažėja, didėja ir masinės mobilizacijos baimė. Rusijos šauktinių, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos paėmė į nelaisvę Kursko srityje, padėtis galiausiai gali virsti politiniu V.Putino „galvos skausmu“. Šių šauktinių motinos „veržiasi į mūšį“, reikalaudamos veiksmų iš diktatoriaus, rašo „The Times“.
Ukrainos pajėgos sulaikė dešimtis Rusijos karių prie Sudžos kontrolės punkto
Ukrainos pajėgos sulaikė dešimtis Rusijos karių prie Sudžos kontrolės punkto / „Unian“

„Jų pastangos primena šauktinių motinų mobilizaciją, kurių spaudimas padėjo sustabdyti Maskvos karus Čečėnijoje ir Afganistane“, - rašoma leidinyje.

Pastebima, kad prasidėjus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijai Rusijoje, parama karui pastebimai mažėja, auga ir masinės mobilizacijos baimė.

„Organizacijas, padedančias rusams išvengti šaukimo, užplūdo paniški prašymai“, – rašoma leidinyje.

Nurodoma, kad kai kurios mamos ėmė rašyti apie patirtą šoką, kai internete aptiko vaizdo įrašus, kuriuose jų sūnūs paimami į nelaisvę. Be to, socialiniuose tinkluose rusų kalba skleidžiami perspėjimai apie visoje Rusijoje vykstančius jaunų žmonių dokumentų patikrinimus.

Karo studijų institutas (ISW) užsiminė, kad Kremlius gali bandyti priversti šauktinius pasirašyti sutartis pasibaigus tarnybai, tačiau toks žingsnis nėra be politinės rizikos.

Tuo tarpu, kaip anksčiau rašė „The Wall Street Journal“, V.Putinas visais įmanomais būdais sumenkina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijos Kursko srityje reikšmę ir apsimeta, lyg nieko neįvyko.

Pastebėta, kad V. Putinas nesikreipė į tautą dėl įsiveržimo į Kursko sritį. Jis ir toliau laikosi savo darbo grafiko. Šis požiūris padeda sukurti „normalumo“ atmosferą gyventojams, kurie rodo augančio nuovargio požymius. Vis dėlto, kaip rašo leidinys, V. Putinas greičiausiai ir toliau menkins Ukrainos ginkluotųjų pajėgų invazijos reikšmę ir vargu ar ateityje kreipsis į rusus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas