Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The Washington Post“: Ukrainos kariams jau dabar trūksta amunicijos fronte, tenka atšaukti puolimą

Dėl sumažintos Jungtinių Amerikos valstijų karinės pagalbos Ukrainos kariuomenė jau dabar jaučia artilerijos amunicijos trūkumą ir yra priversta atšaukti puolamąsias operacijas. Apie tai rašo laikraštis „The Washington Post“ reportaže iš fronto.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

„Mūsų artileristams duotas šovinių limitas kiekvienam taikiniui. Vaikinai yra pavargę – labai pavargę. Jie vis dar motyvuoti – daugelis supranta, kad neturi kito pasirinkimo. Tačiau vien motyvacija karo laimėti negalima.

Reikia turėti tam tikrą kiekybinį pranašumą, bet su ginklais ir ginklų sistemomis jis tik blogėja ir blogėja. Kiek ilgai galime išsilaikyti? Sunku pasakyti, bet tai negali būti ilgai. Visi tai supranta“, – sakė Zaporižios regione kovojančios 128-osios kalnų šturmo brigados karys.

Artileristas Artiomas korespondentui sakė, kad dabar per dieną į priešo taikinius paleidžia tik 10–20 sviedinių, o anksčiau iššaudavo vidutiniškai 50, o kartais net iki 90 sviedinių.

„Ką galima nuveikti su 10 sviedinių per dieną? To vos užtenka atsakyti į jų puolimą – apie jų pozicijų puolimą net nekalbame“, – aiškina kovotojas.

Fronte dislokuoti ukrainiečių kariai taip pat sakė, kad panašių problemų dėl amunicijos tarp rusų užpuolikų nepastebėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas