Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 30

„Tiek baugintis tikrai neverta“: ekspertas paaiškina, kaip vertinti baltarusių kalbas apie „blickrygą į Vilnių“

Baltarusių opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos bendražygis Valerijus Sachaščikas pareiškė, kad Rusija ir Baltarusija rengia planus panaudoti taktinius branduolinius ginklus ir „surengti blickrygą į Vilnių“ – šie žodžiai apskriejo ir kai kurias Lietuvos žiniasklaidos antraštes. Gynybos analizės centro „Locked N'Loaded“ atstovas Mantas Vilimas 15min paaiškino, kodėl tokius teiginius reikia vertinti kritiškai ir kaip baimę nukreipti į tinkamą pasirengimą.
A.Lukašenka ir Baltarusijos kariai
A.Lukašenka ir Baltarusijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Sachaščikas pareiškė esą žinantis, kad šiuo metu Rusija vykdo pratybas, kurių tikslas yra nukenksminti vietovę, įveikti užterštumą, aprūpinti radiacinės, cheminės, biologinės gynybos dalinius, kurie jau kelis dešimtmečius yra užnugaryje.

„Iš to darau prielaidą, kad rusai turi planų naudoti taktinius branduolinius ginklus. O tada man belieka pačiam daryti išvadas. Keliu prielaidą, kad jie gali būti panaudoti prieš Ukrainą arba, pavyzdžiui, Lietuvą. Arba prieš abi. Galvoju, kad rusai bijos žengti žingsnį prieš Lenkiją“, – naujienų laidos „Įprastas rytas“ eteryje aiškino V.Sachaščikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito