Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

To iš jų nesitikėjo: mobilizuotų rusų žmonos pateikė ultimatumą D.Medvedevui ir D.Peskovui

Mobilizuotų rusų žmonų ir giminaičių judėjimas „Kelias namo“ pasisakė už tai, kad fronte esantys mobilizuoti vyrai būtų pakeisti „gana konkrečiais kitais vyrais“, sakoma judėjimo „Telegram“ kanale paskelbtame pareiškime. Aktyvistės įvardijo 10 vyrų, kuriuos jos norėtų matyti fronte, įskaitant Dmitrijaus Peskovo sūnus Miką ir Nikolajų bei Dmitrijaus Medvedevo atžalą Ilją.
Mobilizuotų rusų žmonų ir giminaičių judėjimas „Kelias namo“
Mobilizuotų rusų žmonų ir giminaičių judėjimas „Kelias namo“ / Telegram

„Taip, mes reikalaujame pakeitimo, bet ne tik tam, kad paleistų mūsų vyrus ir paimtų kitus panašius į juos. Reikalaujame pakeisti mūsų vyrus konkrečiais kitais vyrais. Vaikais ir vyrais tų, kurie iš ekranų sako mūsų piliečiams, kad karas yra gerai, kurie su grobuoniška šypsena samprotauja apie branduolinio smūgio galimybę“, – sakoma pranešime.

Be dviejų D.Peskovo sūnų ir D.Medvedevo sūnaus, į sąrašą įtraukti du propagandininko Vladimiro Solovjovo vaikai Aleksandras ir Daniilas, dainininko Olego Gazmanovo sūnus Rodionas, aktoriaus Ivano Ochlobystino sūnūs Vasilijus ir Sava, propagandininkas ir Valstybės Dūmos deputatas Jevgenijus Popovas ir dainininkas Šamanas (Jaroslavas Dronovas).

D.Peskovo sūnus Nikolajus balandį pasakojo, kad jis kovojo fronte kaip sukarintos grupuotės „Wagner“ narys ir gavo medalį „Už drąsą“. „Mums iš visų pakampių sakė, kad jis buvo fronte, bet gaila, „specialioji karinė operacija“ nebaigta, tikslai nepasiekti, grįžk į tranšėją, Nikolajau“, – sakoma judėjimo „Kelias namo“ pranešime.

Jame pažymima, kad visi šie vyrai yra „gana tinkamo šaukiamojo amžiaus“: vyriausiam iš jų, Jevgenijui Popovui, yra 45 metai, o jauniausiam, Savai Ochlobystinui, – 18 metų. Kartu priduriama, kad pateiktas sąrašas yra neišsamus: „Mes galėtume parašyti tokio ilgio sąrašą, kad užtektų pakeisti kiekvieną mobilizuotą asmenį“.

Neformalus judėjimas „Kelias namo“ atsirado 2023 m. rudenį. Jį sudaro mobilizuotų rusų giminaitės. Jo narės siekia, kad jų vyrai grįžtų iš fronto. Iš pradžių moterys savo tikslo bandė siekti dialogu su valdžios institucijomis, tačiau pasijuto visiškai ignoruojamos. Vėliau jos pradėjo kritikuoti šalies vadovybę (įskaitant Vladimirą Putiną) ir rengti viešas akcijas. Pavyzdžiui, nuo 2024 m. sausio iki kovo kiekvieną šeštadienį jos nešė gėles prie Nežinomo kareivio kapo memorialo Aleksandrovskio sode.

Birželio 1 d. Rusijos teisingumo ministerija judėjimą „Kelias namo“ pripažino „užsienio agentu“. Tokį pat statusą gavo ir viena iš iniciatyvos lyderių Marija Andrejeva, kurios vyras ir pusbrolis kariauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius