Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokio totalinio uždarymo šis Rusijos miestas nėra matęs: neveiks darželiai, transportas, uždaromos įstaigos

Rusijos valdžia įvedė apribojimus Kazanės gyventojams per spalio 22-24 d. vyksiantį BRICS aukščiausiojo lygio susitikimą. Miestas uždraudė nuomoti elektrinius paspirtukus, uždaro mokyklas ir vaikų darželius, skelbia atostogas valstybės tarnautojams ir pataria privačių bendrovių darbuotojams dirbti iš namų. Apribojimų sąrašas tapo pokštų priežastimi socialiniuose tinkluose.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Visi šie apribojimai dėl Vladimiro Putino ir jo svečių iš užsienio. BRICS aukščiausiojo lygio susitikime Rusijos valdžios institucijos laukia dalyvių iš 33 šalių, iš kurių 24 šalims atstovaus aukščiausi pareigūnai. Skelbiama, kad Kazanėje ruošiamasi priimti ir JT generalinį sekretorių Antonio Guterresą. Tikimasi sulaukti ir Turkijos, Kinijos bei Irano vadovų.

Miestas užsidaro

Kazanės meras spalio 22-24 d. paskelbė valstybės tarnautojų nedarbo dienomis.

Gatvių uždarymo zonoje veikiančių privačių įmonių vadovams patarta dirbti iš namų arba skelbti atostogas.

Moksleivių atostogos prasidės savaite anksčiau nei įprastai. Universitetai, technikos mokyklos ir kolegijos sustabdys dieninį mokymą. Kazanės vaikų darželiuose dirbs tik budinčios grupės, pastebi nepriklausomas portalas „Agentstvo“.

Aukščiausiojo lygio susitikimo metu Kazanės kultūros centrai, bibliotekos ir muziejai bus uždaryti. Taip pat bus uždarytas Kazanės Kremlius, kuris bus viena iš aukščiausiojo lygio susitikimo vietų.

Atšauktos sporto treniruotės ir neveikiantis viešasis transportas

Nuo spalio 10 d. iki lapkričio 1 d. Tatarstane buvo atidėtos visos sporto varžybos, įskaitant keletą ledo ritulio „Ak Bars“, krepšinio UNICS ir futbolo „Rubin“ rungtynių. Sporto mokyklos miesto centre atšaukė treniruotes.

Miesto gatvės bus uždarytos iš anksto – nuo spalio 18 d., o aukščiausiojo lygio susitikimo dienomis valdžios institucijos uždarys visą centrą. Akreditacijos neturintys vairuotojai negalės palikti savo automobilių savivaldybės automobilių stovėjimo aikštelėse. Be to, senų automobilių vairuotojų paprašyta nevažinėti po miestą.

Viršūnių susitikimo metu bus uždaryti du autobusų ir keturi troleibusų maršrutai. Kazankos upėje bus draudžiama plaukioti mažaisiais laivais. Be to iš miesto gatvių bus pašalinti visi nuomojami paspirtukai ir dviračiai.

Be paso – nė iš vietos

Aukščiausiojo lygio susitikimo metu į gatves išeinantiems asmenims valdžios institucijos rekomendavo su savimi turėti pasus. Bus neįmanoma grįžti namo užblokuotoje gatvėje be paso su gyvenamosios vietos registracija.

Galiausiai dėl aukščiausiojo lygio susitikimo mieste bus įvestas specialus gaisrų gesinimo režimas. Bus draudžiama deginti žolę ir šiukšles, taip pat ruošti maistą ant atviros ugnies sodų bendrijose.

Tai jau antrasis BRICS renginys Kazanėje per pastaruosius šešis mėnesius. Birželio mėn. čia vyko BRICS žaidynės, kurios propagandos buvo pristatomos kaip alternatyva olimpinėms žaidynėms. Varžybų interneto svetainėje buvo paskelbta daugiau kaip 90 šalių, tačiau 22 iš jų neturėjo dalyvių. O kai kurie iš paskelbtų užsieniečių paprasčiausiai nepasirodė varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito