Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 14

Tragiška žymė aviacijos istorijoje: rusų pilotui leidus lėktuvą pavairuoti vaikui, žuvo visi

Buvo laikai, kai lėktuve buvo galima ne tik rūkyti, bet ir prasmukti į pilotų kabiną. Jau daugelį metų tai uždrausta ir dabar į pilotų kabiną gali patekti tik pilotai ir kai kurie įgulos nariai. Jei taip būtų buvę 1994 m., piloto sumanymas pakviesti dukrą ir sūnų į „Aeroflot“ lėktuvo pilotų kabiną nebūtų pasibaigęs tragedija.
„Aeroflot“ lėktuvas 1993 metais
„Aeroflot“ lėktuvas 1993 metais / „Wikimedia Commons“ nuotr.

1991 m. žlugus Sovietų Sąjungai, Rusijos oro linijų bendrovė „Aeroflot“ sunkiai prisitaikė prie Vakarų verslo normų. Bendrovė buvo žinoma kaip turinti nesaugius, prastai įrengtus ir nekokybiškus orlaivius bei nepakankamai paruoštas įgulas.

Todėl „Aeroflot“ nusprendė pradėti naudoti Vakarų šalių lėktuvus tol, kol Rusija sugebės pati pasigaminti modernių orlaivių.

Bet koks perėjimas prie naujų technologijų reikalauja papildomo įdirbio ir patirties. Jei to nėra, nelaimingi atsitikimai neišvengiami. Ypač situacijose, kai kyla sumaištis ir šokas.

Deja, 1994 m. kovo 23 d. „Aeroflot“ lėktuvo „Airbus A310“, skridusio iš Maskvos į Honkongą, įgula pritrūko ir žinių, ir patirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas