Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tuniso prezidentas K.Saiedas siekia atkurti diplomatinius ryšius su Sirija

Tuniso prezidentas Kaisas Saiedas pareiškė, kad planuoja atkurti diplomatinius santykius su Sirija, praėjus daugiau nei dešimtmečiui po to, kai jie buvo nutraukti protestuojant prieš Damasko represijas prieš politinius oponentus.
Kaisas Saiedas
Kaisas Saiedas / Imago / Scanpix nuotr.

„Niekas negali pateisinti to, kad nėra Tuniso ambasadoriaus Damaske ir Sirijos ambasadoriaus Tunise“, – sakė K.Saiedas per susitikimą su Tuniso užsienio reikalų ministru Nabilu Ammaru, anot penktadienio vakarą prezidento kanceliarijos paskelbto vaizdo įrašo.

Toliau jis teigė, kad „klausimas dėl režimo Sirijoje liečia tik sirus“, ir atmetė bet kokį kišimąsi į kitų šalių reikalus ir „pasirinkimus“.

K.Saiedas dar vasario mėnesį užsiminė apie savo ketinimą „sustiprinti Tuniso diplomatinį atstovavimą“ Sirijoje.

2012 metais Tunisas išsiuntė Sirijos ambasadorių dėl kruvinų represijų prieš prezidento Basharo al Assado priešininkus šalies pilietinio karo pradžioje.

Diplomatinių santykių pertrauką, įvykusią buvusiam prezidentui Moncefui Marzouki dar einant pareigas, griežtai kritikavo tuometinė opozicija.

2015 metais Tunisas žengė žingsnį santykių atkūrimo link, kai paskyrė konsulinį atstovą B.al Assado režimui, kad šis „stebėtų“ tunisiečių padėtį Sirijoje.

Spalio mėnesį tūkstančiai žmonių išėjo į Tuniso gatves protestuoti prieš dramatišką K.Saiedo valdžios užgrobimą, kuris vėliau buvo įtvirtintas naujoje konstitucijoje.

Kai kurie tunisiečiai baiminosi, kad bus sugrįžta prie autokratijos, tačiau kiti, pavargę nuo didelės infliacijos, nedarbo ir politinės korupcijos, sveikino šiuos žingsnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito