Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 27 /16:46

Turkija nusileido: R.T.Erdoganas atsiprašė V.Putino dėl numušto Rusijos karo lėktuvo

Turkijos lyderis atsiprašė dėl numušto Rusijos karo lėktuvo Su-24. Šio incidento metu žuvo ir Rusijos karinių oro pajėgų pilotas.
Recepas Tayyipas Erdoganas ir Vladimiras Putinas
Recepas Tayyipas Erdoganas ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo teigimu, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas savo oficialų atsiprašymą perdavė Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui.

„Rusijos Federacijos prezidentas Putinas gavo Turkijos prezidento Erdogano laišką, kuriame turkų lyderis pareiškė savo suinteresuotumą sureguliuoti padėtį, susijusią su Rusijos karo lėktuvo žūtimi“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį žurnalistams.

„Turkijos valstybės vadovas laiške išreiškė savo atjautą ir nuoširdžiausią užuojautą žuvusio Rusijos lakūno šeimai ir tarė: „Atleiskite“,“ – pažymėjo jis.

D.Peskovas dar pridūrė, kad R.T.Erdoganas sakė norįs padaryti „viską, kas įmanoma, kad būtų atkurti tradiciškai draugiški Turkijos ir Rusijos santykiai“.

Praėjusių metų lapkričio 24 dieną Turkijos F-16 naikintuvų numuštas Rusijos Su-24 sukėlė sumaištį, o vėliau ir griežtą reakciją Kremliuje.

Rusijos viešojoje erdvėje pasipylė keršto reikalavimai, o prezidentas Vladimiras Putinas metinėje spaudos konferencijoje netgi pareiškė, kad šis Turkijos sprendimas buvo „bandymas palaižyti JAV tam tikrą vietą“.​

Vėliau Rusija atsakė sankcijomis turkiškai produkcijai bei rekomendavo šalies gyventojams nevykti atostogauti į Turkijos kurortus.

Iki šiol Turkija neigė savo kaltę ir tikino, kad Rusijos karo lėktuvas buvo įskridęs į jos oro erdvę bei neklausė perspėjimų.

VIDEO: Numuštas Rusijos kovinis lėktuvas Su-24: trumpa istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas