Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje kalinamas vokiečių žurnalistas: „R.T.Erdoganas yra išsigandęs“

Turkijoje įkalintas vokiečių žurnalistas Denizas Yucelas teigia, kad „Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas yra išsigandęs, nes žino, kas nutiktų jam praradus valdžią“, rašo „Politico“
Denizas Yucelas
Denizas Yucelas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalistas Turkijos kalėjime laikomas jau nuo vasario, jam buvo pateikti kaltinimai „teroristine propaganda“ ir „neapykantos kurstymu“.

D.Yucelas vokiečių leidiniui „Die Tageszeitung“ sakė, kad R.T.Erdogano represijos prieš žurnalistas įsirašys į istoriją kaip „negarbė“. Jis pridūrė nežinantis, kodėl buvo sulaikytas, kadangi savo, kaip žurnalisto darbą, jis atliko tinkamai.

Šis atvejis sukėlė įtampą tarp Berlyno ir Ankaros. Vokietijos kanclerė Angela Merkel vasarį teigė, kad D.Yucelo suėmimas buvo „neproporcingai griežtas“.

Vokietijos ir Turkijos pasus turintį 44 metų amžiaus leidinio „Die Welt“ žurnalistą R.T.Erdoganas pavadino „teroristų agentu“ ir „Vokietijos šnipu“.

Interviu per savo teisininkus davęs D.Yucelas laikomas vienutėje. „Izoliacija yra kančia, – sakė jis. – Net jei laikausi gerai, negaliu nuspėti, kokių pasekmių tai turės ilgalaikėje perspektyvoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas