Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkijoje praėjus parai po keltuvo avarijos išgelbėti visi lynų kelyje įstrigę keleiviai

Gelbėtojai Turkijos pietuose šeštadienį baigė evakuoti dešimtis keleivių, kurie po keltuvo avarijos, per kurią žuvo vienas žmogus, 23 valandas buvo įstrigę lynų kelio kabinose.
TURKISH INTERIOR MINISTRY / via REUTERS
TURKISH INTERIOR MINISTRY / via REUTERS

Per avariją, kuri įvyko vėlyvą penktadienio popietę Antalijos kurortiniame mieste, nulūžus atraminiam stulpui, buvo sužeisti 10 žmonių.

Viena Sarısu-Tünektepe lynų keltuvo kabina nukrito uolėtoje vietovėje, sakė sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca.

Po labai pavojingos operacijos iš mažiausiai 16-os lynų kelio kabinų buvo sėkmingai išgelbėti iš viso 174 keleiviai, tarp jų vaikai, sakė Turkijos nelaimių ir nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros „Afad“ vadovas Okay'us Memisas.

„Šis nelaimingas atsitikimas įvyko sugedus mechanizmui, esančiam konstrukcijos viršuje“, – pridūrė jis.

Šeštadienio popietę galiausiai buvo išlaisvinti likę 43 ore kyboję keleiviai.

Ayşe Hatice Polat, penkiasdešimtmetė moteris, kuri kabinoje buvo įstrigusi daugiau kaip dvidešimt vieną valandą, nusileidusi iš sraigtasparnio pabučiavo žemę, pranešė kelios vietos žiniasklaidos grupės.

Pareigūnai teigė, kad gelbėjimo operacijai buvo pasitelkta dešimt sraigtasparnių, o įvykio vietoje dirbo daugiau kaip 600 gelbėtojų, įskaitant tokioms operacijoms apmokytus alpinistus.

Atliekant nelaimės priežasčių tyrimą, trylikai žmonių, įskaitant lynų keltuvo bendrovės vadovus, buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, sakė Turkijos teisingumo ministras Yilmazas Tunças.

„Incidentas įvyko dėl netinkamų ir surūdijusių tvirtinimo detalių lynų keltuvo atraminių bokštų sujungimo taškuose“, – rašė ministras socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“), remdamasis preliminaria ataskaita, kurioje taip pat nurodoma prasta skriemulių sistemų būklė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas