Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijos pajėgos prieš planuojamą operaciją susišaudė su Sirijos džihadistais

Turkijos pajėgos sekmadienį apsišaudė su Sirijoje veikiančiais džihadistais, Ankarai prie sienos telkiant karinę techniką prieš planuojamą karinę operaciją su „al-Qaeda“ anksčiau sietiems Sirijos džihadistams išstumti iš Idlibo provincijos.
Turkijos kariai Sirijoje
Turkijos kariai Sirijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas šeštadienį pranešė apie šią karinę operaciją, kurią vykdys Ankarą palaikantys Sirijos kovotojai, o jiems padės Turkijos kariuomenė.

Šiuo metu didžiąją dalį Idlibo provincijos kontroliuoja grupuotė „Hayat Tahrir al-Sham“ (HTS), kuriai vadovauja su „al-Qaeda“ anksčiau sieti Sirijos džihadistai.

Turkija prie sienos jau sutelkė daug karinės technikos, taip pat ir tankų, tačiau karinė operacija dar nepradėta, sakė stebėtojai ir šaltiniai. Skelbiama, kad šiuo metu Turkijos pajėgos griauna dalį pasienyje turkų pastatytos tvoros, kad karinė technika galėtų įvažiuoti į Sirijos teritoriją.

Tuo tarpu vyriausybinė žiniasklaida, skelbia, kad operacija vyksta jau „antrą dieną“, tačiau kol kas nežinoma, koks bus kitas Turkijos kariuomenės veiksmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento