Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Turkijos prezidentas kaltina Vakarus remiant Izraelio planus pulti Libaną

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) trečiadienį apkaltino Vakarų šalis remiant, jo manymu, Izraelio planus pulti Libaną.
FILIPPO MONTEFORTE / AFP
FILIPPO MONTEFORTE / AFP

„Izraelis dabar nusitaikė į Libaną ir matome, kad Vakarų jėgos užkulisiuose patapšnoja Izraeliui per petį ir netgi jį remia“, – sakė jis savo konservatyviosios islamiškos Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) įstatymų leidėjams. 

Prezidentas pridūrė, kad Izraelio ministro pirmininko Benjamino „Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) planai išplėsti karą regione sukels didelę katastrofą“. 

Šiuos komentarus R. T. Erdoganas išsakė didėjant susirūpinimui dėl beveik kiekvieną dieną vykstančių Izraelio ir Irano remiamos „Hezbollah“ susišaudymų žydų valstybės ir Libano pasienyje. Baiminasi, kad šie susirėmimai gali peraugti į karinį konfliktą. 

Smurtas Libano ir Izraelio pasienyje kilo po to, kai spalio 7 dieną palestiniečių grupuotė „Hamas“ surengė išpuolį Pietų Izraelyje, kuris savo ruožtu išprovokavo karą Gazos Ruože.

Sekmadienį B. Netanyahu pareiškė, kad kad intensyvios kovos su „Hamas“ pietiniame Gazos Ruožo Rafacho mieste beveik baigėsi. Tačiau jis pridūrė, kad po šio puolimo žydų valstybė perskirstys savo pajėgas prie šiaurinės sienos. Izraelio premjeras tai vadina gynybiniu žingsniu. 

Praėjusią savaitę Izraelis pareiškė, kad jo puolimo prieš „Hezbollah“ planai jau yra patvirtinti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius