Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkų saugumo šaltiniai: Vakarų šalių ir Rusijos apsikeitimas kaliniais baigėsi

Plataus masto Vakarų šalių ir Rusijos apsikeitimas 24 kaliniais baigėsi, ketvirtadienį naujienų agentūrai AFP pranešė Ankaroje operaciją koordinavę Turkijos saugumo tarnybos šaltiniai.
Turkija /  / AP
Turkija / / AP

Per Ankaros oro uostą, kuriame įvyko JAV bei kelių Vakarų šalių ir Rusijos apsikeitimas kaliniais, skrido septyni lėktuvai su 24 kaliniais ir dviem nepilnamečiais, anksčiau pranešė Turkijos prezidentūra. 

Apsikeitime dalyvavo kaliniai iš JAV, Vokietijos, Lenkijos, Slovėnijos, Norvegijos, Baltarusijos ir Rusijos, o mainai įvyko tarpininkaujant Turkijos žvalgybos tarnybai MIT, pranešė pati agentūra.

Turkija, be kita ko, patvirtino, kad Rusija paleido „The Wall Street Journal“ reporterį Evaną Gershkovichą (Evaną Gerškovičą) ir buvusį JAV jūrų pėstininką Paulą Whelaną (Polą Vilaną).

Be E. Gershkovicho ir P. Whelano, minimos Vokietijos piliečio Rico Kriegerio (Riko Krygerio), kuris buvo nuteistas mirties bausme Baltarusijoje, rusų disidento Iljos Jašino bei FSB pareigūno Vadimo Krasikovo, nuteisto už 2019 metais Vokietijoje įvykdytą žmogžudystę, kurią, pasak teisėjų, užsakė Rusijos federalinė valdžia, pavardės.

Apsikeitimo kaliniais ženklų atsirado ketvirtadienį, kai buvo pranešta, kad vienas lėktuvas, naudotas per ankstesnius mainus, nusileido Kaliningrade.

Viltys pastarosiomis dienomis taip pat stiprėjo, mat daugybė garsių kalinių Rusijoje, įskaitant P. Whelaną, dingo iš kalėjimų, kuriuose jie laikyti ilgą laiką. Tai paskatino spėliones, kad jie buvo iškelti prieš apsikeitimą.

Paprastai apsikeitimas gali įvykti tik po apkaltinamojo nuosprendžio Rusijoje, o kelių garsių politinių kalinių dingimas vienu metu yra labai retas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?