Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

U. Kristerssonas: Iranas iškeitė du švedus, įskaitant ES diplomatą

Irane laikyti Europos Sąjungos diplomatas švedas ir dar vienas Švedijos pilietis buvo paleisti iškeitus juos į Švedijoje kalintą iranietį, šeštadienį paskelbė premjeras Ulfas Kristerssonas (Ulfas Kristersonas).
Ints Kalnins / REUTERS
Ints Kalnins / REUTERS

Nuo 2022 metų balandžio Irane laikytas Johanas Floderusas iš ES diplomatinės tarnybos, kuriam grėsė mirties bausmė dėl kaltinimų šnipinėjus, ir Saeedas Azizi (Saidas Azizis), kuris buvo sulaikytas 2023-iųjų lapkritį, jau skrenda į Švediją „ir pagaliau vėl susitiks su savo giminaičiais“, sakoma U. Kristerssono pareiškime.

Tuo metu Teheranas paskelbė, kad buvęs Irano kalėjimų pareigūnas Hamidas Noury (Hamidas Nuris), kuris Švedijoje turėjo kalėti iki gyvos galvos, buvo paleistas ir netrukus grįš į tėvynę.

Pasak U. Kristerssono, Iranas pavertė J. Floderusą ir S. Azizi „pėstininkais ciniškame derybų žaidime, siekdamas priversti paleisti Irano pilietį Hamidą Noury iš kalėjimo Švedijoje“.

62 metų H. Noury 2022-ųjų liepą buvo skirta bausmė iki gyvos galvos „už sunkius tarptautinės humanitarinės teisės pažeidimus ir nužudymą“. Byla susijusi su mažiausiai 5 tūkst. kalinių nužudymu visame Irane 1988 metais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius